Kuveyt'te boykotçuların oyu daha fazla!

Kuveyt'te boykotçuların oyu daha fazla!

Kuveyt'te son 6 yılda beşinci seçim gerçekleşti, seçimi boykot kararı alan muhalifler, yüzde kırklık katılımla bir anlamda seçimden istediğini almış oldu.

Kuveyt'te dün gerçekleştirilen genel seçimler son buldu. Kuveyt'teki seçim, ülkede 2006 ortasından beri yapılan beşinci seçim oldu. 

Boykot altında yapılan seçimlerde resmi makamlar katılımın yüzde 40 olduğunu belirtti ancak muhalifler katılımın çok daha aşağılarda olduğunu açıkladı. Kuveyt'te gerçekleşen son üç seçimde ortalama katılım oranın %60 olduğu biliniyor. 

Resmi olmayan sonuçlara göre, seçimlerde 30 yeni kişinin mecliste yer aldığı bunlardan üçünün kadın olduğu belirtildi. 

Kuveyt'te yaşayan 3,8 milyon insandan yalnızca 1,2 milyonu Kuveytli. Kuveytlilerin ise sadece 422 bini oy verme hakkına sahip.

Seçim yasasının Kuveyt Emiri tarafından değiştirilmesi üzerine, Kuveyt muhalefeti seçim öncesinde boykot çağrısı yapmıştı. Kuveyt Emiri, seçimlerde, dört adaya kadar olan oy kullanma hakkını bire indirmişti. Kuveytli muhalifler önceki seçimlerde ilave oylarını ittifak halinde oldukları isimler için kullanıyordu. Bu nedenle yeni seçim yasasının muhalefetin mecliste çoğunluğu ele geçirmesini önlemek amacıyla alındığı dile getiriliyor.

Kuveyt muhalefeti İslamcılar, kabileler ve liberallerden oluşuyor. El Sabah ailesi  yaklaşık 250 yıldır Kuveyt'i yönetiyor.

Dünya Bülteni

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.