Kuveyt’te STK'lar işgal rejimi ile normalleşmeyi suç sayan yeni yasa talebinde bulundu

Kuveyt’te STK'lar işgal rejimi ile normalleşmeyi suç sayan yeni yasa talebinde bulundu

Kuveyt’te 41 sivil toplum kuruluşu, ülke parlamentosunu işgal rejimi ili normalleşmenin suç sayılacağı bir yasa çıkarmaya davet etti.

Sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan ortak açıklamada, “Millet meclisi ve hükümeti, işgal rejimi ile normalleşmenin suç sayılacağı yasayı bir an önce yasallaştırmaya çağırıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Her ne sebep olursa olsun Siyonist İsrail ile normalleşmeyi ve barış anlaşması imzalamayı reddettiklerini vurgulayan sivil toplum kuruluşları, Kuveyt’i siyonist işgal rejimi ile normalleşme bataklığına sürükleyen bütün girişimleri de reddettiklerini söyledi.

Açıklamada, "Kuveyt devleti, işgal altındaki Filistin'de siyonist rejim ile savaş halindedir" şeklinde 6 Haziran 1967'de çıkarılan ve bugüne kadar yürürlükte olan Kuveyt Emiri’nin kararına da değinildi.

Trump, Kuveyt Emiri Sabah el-Cabir es-Sabah'ın oğlu, Şeyh Nasır es-Sabah'ı 18 Eylül'de Beyaz Saray'da kabul etmişti.

Görüşme sonrası açıklama yapan Trump, "Kuveyt’ten de iki Arap ülkesinden (BAE ve Bahreyn) sonra İsrail ile normalleşme anlaşması imzalamasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Siyonist işgal rejimi ile BAE ve Bahreyn arasında varılan "ilişkilerin normalleştirilmesi"ne yönelik anlaşmalar, 15 Eylül'de Trump'ın ev sahipliğinde Beyaz Saray'da düzenlenen bir törenle imzalanmıştı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.