Kuyular köyünde Kutlu Doğum coşkusu

Kuyular köyünde Kutlu Doğum coşkusu

Diyarbakır’ın Hani ilçesine bağlı Kuyular köyünde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde Peygamber âşıkları bir araya geldi.

Her yıl Kutlu Doğum etkinlikleri ile Hz. Muhammed’i (sav) anma ve anlama etkinlikleri düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformu ve platform bünyesindeki sivil toplum kuruluşlarının Kutlu Doğum etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor.

Hani ilçesine bağlı Kuyular köyünde Hani İrşad Eğitim, Kültür, Sağlık, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İrşad-Der), tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine yoğun katılımın sağlandığı gözlendi.

Köy meydanında yapılan etkinliğe 7’den 70’e yüzlerce kişi katılırken, meydanda açılan pankartlar ve tevhit bayrakları güzel görüntüler oluşturdu.

Etkinliğe katılan köylüler ve misafirlerin, Cuma namazının ardından Kutlu Doğum etkinliğinin yapıldığı köy meydanına doğru akın ettiği görüldü.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, erkek ve kadınların ayrı kısımlarda olması dikkatlerden kaçmadı.

Özlem Ajans sanatçılarından Özcan Atsat ve Hikmet Kıyançiçek’in okuduğu ilahilerle katılımcılar heyecan ve coşkunun doruğuna ulaştı.

Kuyular İrşad-Der Çocuk İlahi Grubu’nun okuduğu mevlit ile devam eden etkinlikte sık sık tekbir ve salâvatların getirilmesi, duygu dolu anlar yaşanmasına sebep oldu.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Hani İrşad-Der Başkanı Muzaffer Karavil, tüm insanlığın, Hz. Muhammed’e (sav) muhtaç olduğunu ve bu tür etkinlikler yapılarak ona olan minnet borcumuzun ödenmesi gerektiğini söyledi.

‘’Hz. Muhammed (sav), karanlığın üzerine bir güneş gibi doğdu’’

Hz.  Muhammed’in (sav), yeryüzüne gelmesiyle birlikte birçok şeyin değiştiğini ve vahşi olan Arap toplumunun, dönemin en medeni toplumu haline dönüştüğünü belirten Karavil, “Karanlık bir dönemde zulmün kol gezdiği, küfrün azgın olduğu, insanların birbirlerinin kıymetlerini ve değerlerini bilmediği, kız çocukların diri diri gömüldüğü, kadınların hiçbir hakkının olmadığı bir dönemde Hz. Muhammed (sav), karanlığın üzerinde doğan bir güneş gibi doğmuştur.’’ dedi.

‘’İnsanlık, Hz. Muhammed’i (sav) tanımaya muhtaçtır’’

Ahir zamanda fitne, fesadın kol gezdiğini ve bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceklerini söyleyen Karavil, “Hürmet ve saygının bittiği, kadınlara zulüm edilen bir dönemde insanların birbirlerini sevmeyi unuttuğu bir dönemde yine Hz. Muhammed bir güneş gibi doğacaktır. Yeryüzünün her alanında bu mevlütleri yapmaya devam edeceğiz. Artık bu etkinlikler Avrupa’da bile yapıyor. Çünkü insanlık Hz. Muhammed’i tanımaya muhtaçtır.’’ ifadelerini kullandı.

“Şeytan bizin Allah’ın yolundan uzaklaştırıyor”

Mevlit etkinliğine konuşmacı olarak katılan bölge âlimlerinden Molla Celal Bozdaş ise Zazaca yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Hz. Peygamber, Allah tarafından bize önder ve rehber olarak gönderilmiştir. O bize Allah’ın emrini getirdi ve bizi karanlıktan aydınlığa çıkardı. İnsanları zulümden adalete çıkardı. İnsanların hakkını verdi. Fakat o yeryüzünden gittiği zaman insanlar davalarını unuttular. Allah bizim imtihanımız için şeytanı yaratmış. Şeytan sadece insanları hak yoldan uzaklaştırmak için vardır. Peygamber Efendimiz, bizi bu konuda uyarmıştır. O bizi Allah ve Peygamber’in yolundan uzaklaştırmak için yaratıldı. Allah Teâlâ, şeytanın bize apaçık bir düşman olduğunu belirtiyor. Bizim cehennem azabını tatmamız için çalışıyor. Şeytan, Allah yolundan uzaklaştırdıktan sonra bizden uzaklaşır ve bizi tanımaz.”

Konuşmaların ardından Kutlu Doğum Siyer Sınavı ve salâvat kampanyasının sonuçları açıklandı.

Kampanya kapsamında, Kuyular köyünde toplam 49 milyon 500 bin salâvat ile 7 bin 669 Yasin-i Şerif okunduğu ilan edildi.

Etkinlik, Mehmet Ürküt Hoca’nın yaptığı kapanış duası ile sona erdi. (İzzettin Alagöz-İLKHA )

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.