Kuzey Kore liderinin kardeşini öldürmekle suçlanan kadın serbest bırakıldı

Kuzey Kore liderinin kardeşini öldürmekle suçlanan kadın serbest bırakıldı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un üvey ağabeyi Kim Jong-nam'ı öldürmekle suçlanan Endonezya vatandaşı Siti Ayşe, serbest bırakıldı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un üvey ağabeyi Kim Jong-nam'ı öldürmekle suçlanan Endonezya vatandaşı Siti Ayşe, hakkındaki suçlamaların düşürülmesinin ardından serbest bırakıldı.

Malezya basınında yer alan haberlere göre, suikast soruşturmasının savcıları, 3 sanıktan biri olan Ayşe hakkındaki cinayet suçlamasını geri çekti. Savcıların beyanı üzerine hâkim, Siti Ayşe'nin tahliyesi yönünde karar verdi.

Ayşe, 2017'de Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'daki havaalanında, Kim'in yüzüne VX sinir gazı bulaştırmakla suçlanıyordu. Ayşe ve aynı suçla itham edilen Vietnamlı Doan Thi Huong, iddiaları reddediyor ve bir televizyon şakasının parçası olduklarını sandıklarını söylüyorlardı.

Kim Jong-Nam Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un üvey ağabeyiydi. Bir zamanlar ülkenin potansiyel lideri olarak görülüyordu ancak babası Kim Jong-il öldüğünde, küçük kardeşi Kim Jong-un ülkenin lideri oldu. Genelde ailesinden kopuk yaşayan Kim Jong-Nam, Çin ve Singapur'da yaşıyordu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler