Kuzuların anneleri ile buluşması renkli görüntüler oluşturdu

Kuzuların anneleri ile buluşması renkli görüntüler oluşturdu

"Baharın habercisi" olarak adlandırılan, anneleri ile buluşması için ağıllardan çıkarılan kuzular, kokusu ve sesi sayesinde yüzlerce koyun arasından annelerini rahatlıkla bulup süt emmeleri renkli görüntüler oluşturdu.

Nüfusunun büyük bir çoğunluğu tarım ve hayvancılıkla uğraşan Ağrı'da yeni doğan kuzular günün belirli saatlerinde anneleri ile buluşturuluyor.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Karaburun (Qârbırun) köyünde kuzuların anneleri ile buluşma anları drone ile görüntülendi.

İlçede "baharın habercisi" olarak adlandırılan ve sevimli halleriyle ilgi odağı olan kuzular, birkaç haftalık oldukları için şimdilerde annelerinden ayrı bir ortamdaki ağıllarda tutularak hem ot yeme hem de su içme alışkanlığını öğrenmeleri sağlanıyor.

Kuzuların sütle beslenip gelişimlerinin daha hızlı olması için sabah ve akşam saatlerinde ağıllardan çıkarılıp anneleriyle buluşturulma anı ise renkli görüntüler oluşturuyor.

Konuldukları ağıl kapısının açılmasıyla koşarak sürünün arasında karışan kuzular, koku ve ses sayesinde yüzlerce koyun arasında annelerini bulup süt emiyor.

Anneleriyle bir süre zaman geçiren ve emdikleri sütle karınlarını doyuran kuzular, daha sonra sahiplerince koyunların arasından alınıp ağıla geri konuluyor.

Her koyunun sadece kendi yavrusunu tanıyıp, yalnız onu emzirmesi ise olaya farklı bir boyut kazandırıyor.

Doğal güzellikleri, semavi dinlerdeki önemi ve 5 bin 137 metre yüksekliği ile öne çıkan Ağrı Dağı gölgesinde kurulan işletmeler, yürütülen tarımsal faaliyetler, bölgede yaşayanların en önemli gelir kaynakları arasında yer alıyor.

İlçede sayıları 500 ila 1000 arasında değişen çok sayıda koyun sürüsüne bakan yetiştiriciler her döneminde sahip oldukları sürülerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için kar kış, yağmur çamur demeden büyük çaba harcıyor.

Buradaki yemliklerin içerisine doldurulan yonca, saman ve arpa ile beslenen kuzular, yaz mevsiminin gelmesiyle çobanlar tarafından verimli otlaklara sahip yaylalarda otlatılacak.

Sonbaharın gelmesiyle yayladan dönen kuzuların arasından dişiler damızlık olarak sürüye katılacak, erkekler ise çevre il ve ilçelerdeki tüccarlara satılacak. (İLKHA)
https://youtu.be/qE-_k_YREqA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.