Laikliğin Köleleri

Laikliğin Köleleri

Köleliğin sadece tarihte bilinen fiziki kölelik olduğu sanısı zihinlere kazınmış. Kölelik deyince, nedense hep boynunda zincir, ayağında pranga olan siyah adamlar akla gelir.

haber-yorum
 
Oysa günümüzde bu durum ortadan kalkmış. Modern dünyada artık zihinleri köleleştirilmiş insanlar var. Bunlardan biri de CHP’li Aygün gibi adamlardır. Laiklik adı altında memleketin altı üstüne getirildi. Nice zulümler yaşadı bu ülkenin halkları. Hatta Aygün’ün kendi ataları da bu laiklikten en fazla nasibini alanlar arasında. Ama köle zihniyeti ile yetiştirilen torunlar bugün o laikliğin en büyük savunucuları oluyorlar. Ne kadar yazık!

Bir köle ancak bu kadar efendilerine bağlı olabilir. Seni assada, kessede, sürsede sen hep “buyurun efendim” diyeceksin. “Var mı başka bir arzunuz” diyeceksin. “Ben sizin sadık hizmetçinizim” diyeceksin. Bunun adı kölelik değil de nedir.
Bunlar çağdaş laikliğin köleleridir.

Hür insanlar ortaya çıkınca köleler de bu şekilde kendilerini belli ediyorlar.

Ama fiziksel kölelik bittiği gibi artık zihinsel kölelik de bitmek üzeredir. Bu adamlar son kalıntılarıdır. Bunlar bu zihniyetin son çırpınışlarıdır.

Sen laikliğini dilediğin gibi yaşarken sana bir şey diyen yokken, sana ne oluyor da dindarlara dil uzatıyorsun? Laiklik dediğin bu put sadece seni ve senin gibileri korumak için icat edilmiş değil mi? Bir Allah lafı duydunuz mu hemen aklınıza laikliğiniz gelir. Siz de laiklik diye bağırırısınız.

Mezardan geçenlerin türkü söylemesi gibi siz de dindarların yanından geçerken hep bu laiklik türküsünü söylersiniz.

Bu türkü bayatladı, kulakları tırmalıyor artık. Bunu kimse dinlemek istemiyor. Anlamıyor musunuz?
 doğruhaber
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.