Lavrov: İran nükleer anlaşmasındaki çıkmaz ortadan kaldırılmalı

Lavrov: İran nükleer anlaşmasındaki çıkmaz ortadan kaldırılmalı

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Valday Uluslararası Tartışma Kulübü Ortadoğu Konferansı'nın özel oturumunda bir konuşma gerçekleştirdi.

Valday Uluslararası Tartışma Kulübü Ortadoğu Konferansı'nın özel oturumunda konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'de Joe Biden yönetiminin yaptığı açıklamaların Kapsamlı Ortak Eylem Planı (JCPOA) olarak da bilinen nükleer anlaşmanın kurtarılması açısından umut verici olduğunu söyledi.

Lavrov, "Şu anda, nükleer anlaşmadaki çıkmazın ortadan kaldırılması ve buna paralel olarak kaygıların ele alınmaya başlanması konusunda mutabakat sağlanması açısından Biden yönetiminden umut verici sinyaller geliyor" dedi.

JCPOA'nın herhangi bir değişiklik yapılmadan BM Güvenlik Konseyi tarafından kabul edildiği haliyle yeniden uygulamaya koyulması taraftarı olduklarını belirten Lavrov, buna paralel olarak Basra Körfezi bölgesinde güvenlik ve iş birliği sistemine ilişkin müzakere sürecinin de başlatılması gerektiğini bildirdi.

Lavrov, Rusya'nın ABD ile İran'ın adım adım anlaşmadaki yükümlülüklerini uygulamaya dönmelerini öngören gayri resmi yol haritası sunduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.