Leyla Nine'nin evi onarıldı

Leyla Nine'nin evi onarıldı

Mardin'de ikamet eden Leyla Nine'nin yanan evi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının talimatıyla Kızıltepe Belediyesi tarafından onarıldı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesi İpek Mahallesi'nde ikamet eden 83 yaşındaki Leyla Tanırğan'ın 20 Ocak'ta elektrik kontağından çıkan yangında yanan evi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın talimatıyla ödenek çıkartılarak, Kızıltepe Belediyesi tarafından onarıldı.

Yanan evin tüm eksikliklerinin tamamlandığını ve kısa bir sürede oturulur hale getirildiğini söyleyen Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş, "İpek Mahallesi'nde bulunan Leyla Ninemizin evini onardık. Evinde ailesiyle birlikte sağlıklı huzurlu bir şekilde yaşamasını temenni ediyorum. Onun mutluluğu bizim mutluluğumuzdur." diye konuştu.

Evinin onarılmasıyla yeni bir hayata başladığını dile getiren Leyla Nine ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına ve Kızıltepe Belediyesine teşekkür ederek, "Evim yandığı için çok üzülüyordum, çünkü eski haline getirecek gücüm de yoktu. Beni yeni bir eve kavuşturan bakanımıza ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Hatırlanacağı üzere, İLKHA'nın 20 Ocak'ta yayımladığı "Evi yanan Leyla Nine'den yardım talebi" başlıklı haberin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yazılı açıklama yapmıştı.

Açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın talimatıyla Leyla Nine'nin acil ihtiyaçlarının karşılanması için ödenek çıkartıldığı belirtilmişti.

Ayrıca, Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş'ın talimatıyla hem belediye hem kaymakamlık olarak Leyla Nine'nin evine gidilip incelemelerde bulunulmuştu. (Mehmet Aslan - İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.