Libya Devlet Başkanı istifa etti

Libya Devlet Başkanı istifa etti

Libya Devlet Başkanı Muhammed Yusuf Mugrayyif'in istifa ettiği bildirildi.

HABER MRK - Libya Devlet Başkanı Muhammed Yusuf Mugrayyif, devlet başkanlığından istifa ettiğini açıkladı.

"Siyasi izolasyon" yasasının Kaddafi'nin 42 yıl sonra 2011 yılında devrilmesinde rol oynayan silahlı grupların talebi üzerine mecliste kabul görmesi sonrasında Kongre'de konuşma yapan Makarif, "Halkın temsilcileri kararlarını bildirdiler ve buna saygı duymalıyız" diyerek istifasını açıkladı. Yasanın kabul edilmesinden sonra ilk istifa eden devlet yetkilisi olan Makarif, konuşmasının sonunda Kongre üyeleri tarafından ayakta alkışlandı.

Eleştirmenler ve diplomatlar, yasanın hükümeti tecrübeli liderlerden ederek, hâlihazırda karmaşık olan demokratik geçiş sürecini daha da zora sokacağından endişe ediyor.

Muhammed Yusuf el Makarif, Kaddafi döneminde 1980 yılına kadar Libya'nın Hindistan Büyükelçisi olarak görev yaptı. Daha sonra Amerika'da 30 yıl boyunca sürgünde kalan Makarif, 2011 yılında Muammer Kaddafi'nin devrilmesine yol açan başkaldırının ardından Libya'ya döndü. Muhammed Yusuf el Makarif, 1952 yılından beri ilk defa geçtiğimiz Temmuz ayında yapılan seçimlerle Libya Ulusal Kongresi'nin başkanlığına gelmiş, 9 Ağustos 2012 tarihinde ise göreve başlamıştı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.