Libya hükümetine Musa Sadr çağrısı

Libya hükümetine Musa Sadr çağrısı

1978'de Libya'ya gittikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Musa Sadr'ın yaşadığının iddia edilmesi üzerine harekete geçen Sadr'ın oğlu, babasının bulunmasını istedi.

LİBYA - Kaddafi'ye muhalif olan ve Libya'daki büyük aşiretlerden biri olan Tobo aşiretinin lideri İsa Abdulmecid'in Musa Sadr ve arkadaşlarının sağ olduğunu ve şu an Libya'da bir hapishanede olduklarını söylemesi Sadr ailesini harekete geçirdi.

 

Bu gelişme üzerine ailesi, kayıp imamı bulabilmek için resmi makamlar nezdinde girişimlerde bulundu.

 

Babasını tekrar görebileceği ümidini taşıyan, kayıp Musa Sadr'ın oğlu Sadrettin Sadr, Libyalı yetkililerden babasının bulunmasını talep ettiğini ancak şimdiye kadar bir sonuç elde edemediğini ifade etti.

 

Konuyla ilgili olarak Lübnan'daki basın kuruluşlarına konuşan Musa Sadr'ın oğlu Sadrettin Sadr, Libya'daki yeni yönetimin babasının ve arkadaşlarının bulunması noktasında siyasi bir irade sergileyemediklerini dile getirdi. Sadr, yeni yönetimin öncelikli hedefleri arasında, babasının ve 2 arkadaşının, özgürlüklerine kavuşturulup, ülkelerine sağ salim dönmelerinin sağlanması olması gerektiğini söyledi.

 

Lübnan Şii Emel Hareketinin kurucusu Musa Sadr ve 2 arkadaşı, 1978 yılında Libya hükümetinin daveti üzerine, Libya'ya gitmiş ve kendilerinden bir daha haber alınamamıştı. Libya yönetimi Musa Sadr ve arkadaşlarının Libya'ya hiç gelmediklerini iddia etmişlerdi. (Zafer Birikli - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.