Libya İhvan'ı: Dış müdahaleyi reddediyoruz

Libya İhvan'ı: Dış müdahaleyi reddediyoruz

Libya'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Başkanı Beşir el-Kebti, ``Diyaloğun alternatifi yok, dış müdahaleyi reddediyoruz`` dedi.

Libya`daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Başkanı Beşir el-Kebti, "Ülkedeki krizin, tarafların müzakere masasına oturması ve hızlı bir şekilde görüşmelerin başlamasıyla çözüleceğini düşünüyoruz. Diyaloğun alternatifi yok, dış müdahaleyi reddediyoruz" ifadesini kullandı.

``Emekli general Halife Hafter, bu müzakerelerin bir parçası olabilir mi`` sorusuna Kebti, "Bizim için önemli olan Libya`nın çıkarıdır. Hafter veya başka biri olsun, önemli olan herkesin aynı konuda anlaşmasıdır. Aksi takdirde herkes silah diliyle hareket edecek ve herkes zarar edecek" cevabını verdi.

Hafter`in, dün eş-Şark el-Avsat gazetesine verdiği demeçte, İhvan`ı ``radikal`` diye nitelemesi ve yargılamakla tehdit etmesini ise Kebti, siyaset arenasına girmek ve destek almak için bölgesel ve dış taraflarla flört etme ve pazarlık yapma çabası olarak niteledi.

Kebti, "Biz Libya halkının bir parçasıyız. Hafter ise şiddetten ve terörden zarar görmüş ve bunları yapması mümkün olmayan bir cemaatten bahsediyor" yorumunda bulundu.

İhvan`ın kendisine karşı yapılacak operasyona hazır olup olmadığı sorusunu da yanıtlayan Kebti, "Bizim için en önemlisi Libyalıların çıkarıdır. Biz yönetimde değiliz, sadece bir kısmımız Adalet ve İnşa Partisi`ne katılmış durumda. Her zaman çatışmaya karşı durmaya devam edeceğiz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.