Libya'da OHAL ilan edildi

Libya'da OHAL ilan edildi

Libya'da 48 kişi hayatını kaybettiği saldırının ardından başkent Trablus'ta 48 saat olağanüstü hal ilan edildiği bildirildi.

TRABLUS - Libya Devrimcileri Operasyon Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, başkent Trablus'ta 48 saat olağanüstü hal ilan edildiği bildirildi.

 

Operasyon Odasının, güvenliği sağlamak ve suçluları adalete teslim etmek için genelkurmay başkanlığı, içişleri bakanlığı, tüm sivil toplum kuruluşları, yerel meclisler ve akil insanlarla koordineli bir şekilde çalıştığı belirtilen açıklamada, OHAL'in sivillerin can güvenliğinin sağlanması, akan kanın durdurulması, kadınların, çocukların ve yaşlıların tehlikelerden korunması" için ilan edildiği belirtildi.

 

Başkent Trablus'ta Misrata Kartalları Tugayı adlı milis güçlerinin protestoculara ateş açması sonucunda 48 kişi hayatını kaybetmiş, 300'den fazla kişi yaralanmıştı.

 

Olaylar nedeniyle şehirde 3 gün genel yas ilen eden Trablus belediye meclisinden yapılan açıklamada ise, fırınlar, sağlık kuruluşları, eczaneler ve akaryakıt istasyonları dışında kamuya ait ve özel kuruluşlarda, son olaylarda ölenler ve aileleri ile dayanışmak için 3 gün genel grev ilan edildiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.