Libya'da seçimlerin yapılması konusunda anlaşma

Libya'da seçimlerin yapılması konusunda anlaşma

Birleşmiş Milletler (BM) Libya Destek Misyonu (UNSMIL) Temsilcisi Stephanie Williams, Libya'da 18 ay içinde seçimlerin yapılması konusunda anlaşma sağlandığını duyurdu.

BM öncülüğünde Tunus'ta toplanan Libya Siyasi Diyalog Forumu katılımcılarının seçimlerin gerçekleştirilmesi konusunda anlaşma sağladığını belirten Williams, "Anayasa konusu da içinde olmak üzere sonraki adımların netleştirilmesi kararlaştırıldı. Seçimler 18 ayı geçmeyen bir süre içinde yapılacak." dedi.

Williams, seçimlerin anayasal bir temelde gerçekleştirilmesini kararlaştırdıklarını, forumun sonuçlarının ise daha sonra netleştirileceğini söyledi.

UNSMIL'in öncülük ettiği Libya Siyasi Diyalog Forumu, ülkede seçimlerin yapılması için bir yol haritası belirlemek ve geçiş hükümeti dönemine son vermek amacıyla Tunus'ta düzenleniyor.

İsviçre'nin Cenevre kentinde 19-23 Ekim'de düzenlenen 5+5 Ortak Askeri Komite toplantıları sonucunda da Libya hükümeti ile General Hafter güçlerinden heyetler arasında kalıcı ateşkes anlaşması imzalanmıştı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.