Libya'nın Sisi'si Olarak Anılan Suudi  Destekli Hafter Kan Dökmeye Devam Ediyor

Libya'nın Sisi'si Olarak Anılan Suudi Destekli Hafter Kan Dökmeye Devam Ediyor

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır Cunta yönetiminin desklediği Halife Hafter, Libya'da kan dökmeye devam ediyor. Bingazi'de Hafter yanlıları ile "devrimci güçler" arasında çıkan çatışmada ölü sayısının 22'ye yükseldiği bildirildi.

Bingazi, el-Cela Kaza ve el-Ebyar ile el-Merc kentindeki hastanenin yetkililerinden alınan bilgiye göre, söz konusu sağlık kuruluşlarına 22 ceset ile aralarında sivillerin de bulunduğu 85 yaralı getirildi.

Yaralıların tedavilerinin devam ettiği belirtildi.

Bölgede yaşanan çatışmalar nedeniyle ülke genelinde dün yapılan lise bitirme sınavları Bingazi'de ertelenmişti. 

Tuğgeneral Halife Hafter, çeşitli suçlamalarda bulunduğu Bingazi'deki devrimci gruplara karşı 15 Mayıs'ta "onur savaşı" başlattığını duyurmuş, Milli Genel Kongre ve geçiş hükümeti, bu durumu, "darbe girişimi" olarak tanımlamıştı.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır yönetiminin Hafter'i desteklediği yönündeki iddiaların ardından Zintan merkezli milis güçler ve Libya Hava Kuvvetleri'ndeki bazı birlikler ile devrik lider Muammer Kaddafi yanlıları da Hafter birliklerine katıldıklarını açıklamıştı.

Kaddafi rejimine karşı mücadele eden ve merkezi geçiş hükümetine bağlılıklarını bildiren "devrimci güçler" ile Derne merkezli Ensar'uş Şeria milisleri ise "darbe yanlısı" güçlerle çatışıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.