Lice Jandarma Komutanı Hayatını Kaybetti

Lice Jandarma Komutanı Hayatını Kaybetti

İlçe Jandarma Komutanı da hayatını kaybetti...

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde PKK’lıların araziye döşediği mayının patlaması sonucu 2 asker hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerden  birinin Lice İlçe Jandarma Komutanı olduğu öğrenildi. Hakkari'de de askeri aracın geçişi sırasında mayın patladı, 1 asker yaralandı. PKK’lilerin önceki gece Diyarbakır-Bingöl karayolunu yol kesip kaçırdığı İngiliz turist, Bingöl’ün Genç İlçesi’nde serbest bırakıldı.

Bu sabah Diyarbakır’ın Lice İlçesi Tapantepe Mevkii’nde PKK’lıların araziye döşediği mayının patlaması sonucu 2 asker hayatını kaybetti . Hayatını kaybedenlerden  biri Lice İlçe Jandarma Komutanı... Askerlerin cenazesi Diyarbakır Asker Hastanesi’ne getirildi.



VALİLİK AÇIKLAMASI

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Lice İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ercan Kurt ile Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Acıcı’nın PKK’nın tuzakladığı iki ayrı mayınlı saldırıda  Hayatını kaybetmesiyle  ilgili yazılı açıklama yaptı. Vali Toprak, Diyarbakır- Bingöl karayolunun 50’nci kilometresinde Lice’nin Abalı Köyü sınırları içindeki bölgede 2 Haziran cumartesi günü saat 20.45 sıralarında yol kesen PKK mensupları tarafından Diyarbakır’dan Trabzon’a yolcu otobüsünde seyahat eden bir yabancı uyruklu kişinin kaçırıldığını ve 1 kişinin de aracının yakıldığını belirtti. Vali Mustafa Toprak, şöyle dedi:

"Olayla ilgili olarak, PKK mensuplarını etkisiz hale getirmek maksadıyla 4 Haziran 2012 günü anılan bölgeye yapılan operasyonda, saat 07.30 sıralarında mayına basan jandarma uzman çavuş hayatını kaybetmiş, olay bölgesine olay yeri inceleme ekibi ile birlikte intikal etmekte olan Lice İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı aynı bölgeye yakın bir başka noktada ikinci bir mayına basarak hayatını kaybetmiştir.”


HAKKARİ'DE ASKERİ ARACIN GEÇİŞİ SIRASINDA PATLAMA: 1 YARALI

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi ile Yeniköprü arasındaki Çöplük mevkiinde askeri konvoyun geçişi sırasında PKK’lilerin yola yerleştirdiği mayın saat 07.00’de patladı. Mayının patlaması sonucu 1 asker hafif yaralandı.

Patlamanın ardından bölgeye gelen Yüksekova Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren, incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Kaymakam Özeren, patlamanın meydana geldiği yolda 4 metre genişliğinde, 2 metre derinliğinde büyük çukur oluştuğunu bildirdi. Özeren, çukur nedeniyle Yüksekova-Hakkari karayolunun trafiğe kapatıldığını kaydetti.

Yüksekova-Hakkari karayolunda ilk kez bu miktarda patlayıcı kullanıldığını ifade eden Özeren, bu oranda patlayıcıyla gerçekleştirilen saldırıda can kaybının ve yaralanmanın olmamasının sevindirici olduğunu söyledi.



Özeren, patlayıcının cinsi ve miktarının olay yeri inceleme ekiplerinin yapacağı çalışmanın ardından netlik kazanacağını belirtti. Kaymakam Özeren, bölgeye sevk edilen jandarma ve polis özel harekat ekiplerinin saldırıyı gerçekleştiren örgüt mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için başlattıkları operasyonun devam ettiğini bildirdi.

KARAYOLUNDA 2 METRELİK ÇUKUR

PKK’lilerin döşediği mayının patlaması sonucu Yüksekova-Hakkari Karayolunda 2 metre genişliğinde ve 1 metre derinliğinde çukur oluşurken, sabah saatlerinde kapatılan karayolu halen açılmadı. Karşılıklı olarak Yüksekova, Hakkari ve Van yönden gelen bazı araçlar köy yollarından ulaşım sağlamaya çalışırken, bazıları da yolun açılmasını bekliyor.

Bu arada, bölgede hava destekli olarak başlatılan operasyonlar devam ediyor. Çakmak Mevkii’nde helikopterlerin sürekli uçuş yaptığı bölgeye çok sayıda asker sevk edildi.

İNGİLİZ TURİST SERBEST BIRAKILDI

 PKK’lilerin yol kesip kaçırdığı İngiliz turist, dün saat 22.00 sıralarında Bingöl’ün Genç İlçesi kırsal kesiminde serbest bırakıldı. İlçe merkezine gelen turistle ilgili Genç İlçe Jarndarma Komutanlığı’nda soruşturması sürdürülüyor. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, İngiliz turistin Genç’teki soruşturmasının ardından Diyarbakır’a getirileceğini söyledi. Vali Toprak, "Kaçırılan İngiliz turisti kurtarmak için güvenlik güçlerimizin operasyonlarını sürdürürken, bu sabah saatlerinde Lice İlçesi’nin kırsal kesiminde mayının patlaması sonucu bir güvenlik görevlimiz hayatını kaybetti" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler