Lice kırsalında orman yangını

Lice kırsalında orman yangını

Diyarbakır'ın Lice ilçe kırsalında henüz belirlenmeyen bir nedenle çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına müdahale ediliyor.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Dibek, Çağdaş ve Yolçatı mahalleleri sınırındaki makilik alanda, dün sabah saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Haber verilmesi üzerine Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesine bağlı ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışma yürütürken, rüzgârın etkisiyle yangın sıklıkla yön değiştirerek devam ediyor.

Çıkan yangına ilişkin Orman Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya Twitter hesabı üzerinden, "Orman Vatandır", "Lice yanıyor" etiketiyle yapılan paylaşımda, "Diyarbakır/Lice makilik alanda başlayan yangına, ekiplerimiz yerinde ve zamanında müdahale etmiştir. Mevcut yangından bağımsız, manipülatif fotoğrafların paylaşıldığını üzülerek takip ediyoruz. Son alev sönene kadar mücadelemiz devam edecektir." ifadelerine yer verildi.

Lice kırsalında çıkan yangına ilişkin HDP ve HDP'ye yakın yayın organlarında, geçmişe yönelik fotoğraflar paylaşılarak yangına müdahale edilmediği ileri sürülürken, HDP'nin, yurt dışındaki bir yangına ait olduğu belirlenen fotoğrafı paylaştıktan bir müddet sonra, fotoğrafı kaldırdığı görüldü.

İLKHA


Lice kırsalında orman yangını

Lice kırsalında orman yangını

Lice kırsalında orman yangını

Lice kırsalında orman yangını

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.