Lice’de 10 ton amonyum nitrat ile mühimmat ele geçirildi foto

Lice’de 10 ton amonyum nitrat ile mühimmat ele geçirildi foto

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK’ye yönelik yapılan operasyonlar kapsamında 10 ton amonyum nitrat, mühimmat ve el yapımı patlayıcı ele geçirildiği belirtildi.

Lice'de Çağdaş köyü Kevrihaçki Tepe bölgesinde ve Hamzabey mezrasında yapılan operasyonlarda PKK’ye ait olduğu belirtilen 10 ton amonyum nitrat, mühimmat ve el yapımı patlayıcı ele geçirildiği belirtildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Lice'de Çağdaş köyü Kevrihaçki Tepe bölgesinde kayalık alanda 3 farklı noktada gizlenmiş vaziyette el yapımı patlayıcı yapımında kullanılacağı değerlendirilen 177 çuval toplam 8 bin 850 kilo amonyum nitrat, Sağlık köyü Hamzabey mezrası yakınlarında da dere yatağında 2 farklı noktada el yapımı patlayıcı yapımında kullanılacağı belirtilen 23 çuval toplam 1 ton 150 kilo amonyum nitrat ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, Sınır Mahallesi kırsalında Sınır Tepe bölgesinde döşenmiş vaziyette 4 farklı alanda; 5 adet büyük mutfak tüpü ile tuzaklanmış el yapımı patlayıcı, bir adet uzaktan komutalı ateşleme sistemi, 8 adet büyük boy pil ile hazırlanmış pil düzeneği, 300 kilo patlamaya hazır amonyum nitrat ele geçirildiği kaydedildi.

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile ele geçirilen el yapımı düzenekleri emniyetli bir şekilde patlatılarak imha edildi.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.