Lice’de 12 kişi tutuklandı

Lice’de 12 kişi tutuklandı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yürütülen operasyonları engellemeye çalıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınarak haklarında soruşturma başlatılan 30 şüpheliden 12'sinin tutuklandı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yürütülen operasyonları engellemeye çalıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve haklarında soruşturma başlatılan 30 şüpheliden 12'sinin tutuklandığı bildirildi.

Konuyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafında yapılan açıklama şöyle:

“İlimiz Lice ilçesinde PKK/KCK Terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için yürütülen operasyonların amacına engel olmak için askeri güvenlik bölgesi ve sokağa çıkma yasağı bulunan yerlerde bulunan şüpheliler hakkında Lice Cumhuriyet Başsavcılığınca 2016/986 ve 2016/987 numaralarıyla soruşturma başlatılmakla; Olayla ilgileri olduğu değerlendirilen şüpheliler S.A., E.K., A.K., A.K., T.K., R.K., E.K., N K., H.G., G.K., R.K., V.G., H.B., M.K., Ö.K., A.K., B.K., M.K., İ.K., V.K., R.K., S.K., N.K., G.K., R.K., N.K., N.H., S.K., Y.K. ve O.K isimli 34 kişi ile Suça Sürüklenen Çocuklar D.K., O.K., B.K. ve M.K. isimli 4 kişinin 30/06/2016 tarihinde gözaltına alınmışlardır. Şüpheliler Y.K., O.K., S.K., N.H., N.K., R.K., G.K., Ö.K., G.K., H.G., N.K., ve E.K. İsimli 12 kişi kolluk işlemlerinin ardından Lice Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile serbest bırakılmış, Suça Sürüklenen Çocuklar D.K. B.K ve M.K. isimli 3 kişi Lice Cumhuriyet Başsavcılığınca alınan ifadelerinin ardından serbest bırakılmışlardır. Lice Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadeleri alınan şüpheliler A.K., İ.K., N.K., ve S.A. isimli 4 kişi hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 (Silahlı terör örgütüne üye olma) maddesi kapsamındaki suçlarından Adli Kontrol Hükümlerinin Uygulanması talebi ile, şüpheliler R.K., T.K., H.B., M.K., B.K., A.K., M.K., A.K., V.K., S.K. ve R.K., isimli 11 kişi ile Suça Sürüklenen Çocuk O.K. isimli 1 kişi hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 (Silahlı terör örgütüne üye olma) maddesi kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmaları talebi ile Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişlerdir.” denildi

Açıklamanın devamında, “Lice Sulh Ceza Hakimliğince tamamlanan sorgularının ardından A.K., İ.K., N.K., ve S.A. isimli 4 kişi hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 (Silahlı terör örgütüne üye olma) maddesi kapsamındaki suçlarından Adli Kontrol Hükümlerinin Uygulanmasına; şüpheliler R.K., T.K., H.B., M.K., B.K., A.K., M.K., A.K., V.K., S.K. ve R.K. isimli 11 kişi ile Suça Sürüklenen Çocuk O.K. isimli 1 kişi hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 (Silahlı terör örgütüne üye olma) maddesi kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmalarına karar verilerek konumlarına uygun Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmişlerdir. Gözaltına alınan şüpheliler V.G., R.K. ve E.K. isimli 3 kişinin kolluk işlemleri devam etmektedir.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler