Lice'de 40 Kilo Patlayıcı İmha Edildi

Lice'de 40 Kilo Patlayıcı İmha Edildi

Diyarbakır'ın Lice İlçesinde 40 kilogram bomba bulundu.

DİYARBAKIR - Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca elde edilen istihbari faaliyetler neticesinde 13 Haziran 2012 günü saat 05.40 sıralarında Uzman Jandarma ekiplerinin katıldığı bir operasyon yapıldığı kaydedildi.

Açıklamanın devamında, Diyarbakır-Lice karayolu 85. kilometresinde menfezin altına döşenmiş (1) adet mutfak tüpü içerisinde sıkıştırılmış 40 kg civarinda amonyum nitrat ihtiva eden ve civi ile güçlendirilmiş, ana patlayıcıdan kuzey istikametine doğru 50 metrelik kablo uzanan, elektrik fünyeli, kablo kontrollü bir el yapımı patlayıcı tespit edildiği belirtildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi; "Patlayıcı Lice 2. Motorize Piyade Tugay Komutanlığı'ndan uzman personel tarafından, anılan yerde, menfezden 2-3 metre uzaklaştırılarak imha edilmiştir. Patlama neticesinde 2 metre çapında 1 metre derinliğinde patlama krateri oluşmuş, Diyarbakır-Lice karayolu üzerinde herhangi bir hasar meydana gelmemiştir. Hazırlanan patlayıcı düzeneklerinin Diyarbakır Lice-Kulp karayolu üzerinde vatandaşlara ve muhtemel bir yol kesme eylemi ve sonrasında bölgeye intikal edecek operasyonel güvenlik birliklerine yönelik hazırlandığı değerlendirilmektedir." (M. Salih Keskin - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.