Lice'de 40 ton esrar ele geçirildi

Lice'de 40 ton esrar ele geçirildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde jandarma tarafından düzenlenen baskınlarda piyasa değerinin 40 milyon TL olduğu ifade edilen 2 milyon kök kenevir ele geçirildi.

DİYARBAKIR - Lice'ye bağlı Tepeköy, Kutlu ve Türeli köylerinde kök kenevir ekilen tarlalara baskın düzenlendi. Helikopterlerin destek verdiği ve 700 askeri personelin katıldığı baskınlarda yaklaşık 40 ton kubar esrara eş değer 2 milyon 10 bin kök kenevir ele geçirildi.

Baskınların 201 dönümlük arazi üzerinde yapıldığı ve operasyonlarda İHA'lardan destek alındığı belirtildi.

Dün sabah 04.00'te başlayan operasyonlar ilgili olarak Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada baskınlara 700 personelin katıldığı ifade edilerek "Lice ilçesinin güneyinde yer alan Tepeköy, Kutlu ve Türeli Köyleri civar arazisinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında tespit edilen yasadışı kenevir ekim alanlarının imhası ve belirtilen bölgelerde suç ve suç unsurlarının önlenmesi ile uyuşturucudan elde edilen büyük finans kaynağının ortadan kaldırılması maksadıyla, istihbari çalışmalar neticesinde tespit edilen uyuşturucu madde kaynaklarına yönelik olarak 26 Haziran 2013 günü saat: 04.00'ten itibaren operasyonel faaliyet icra edilmiştir."denildi.

Açıklamada, operasyonlara bir adet Taarruz helikopter kolu, 2 adet S-70 genel maksat helikopteri, bir adet İHA ve 11 adet MKKKA (Kirpi) ile destek verildiği ifade edilirken Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) tarafından yürütülen "Uyuşturucu Fiyat Projesi" kapsamında "Türkiye Geneli Toptan ve Sokak Düzeyi Uyuşturucu Fiyatları" baz alındığında, ele geçirilen kenevir bitkisinin toplam piyasa değerinin yaklaşık olarak 40 Milyon TL belirtildi. (Fikret Kavgalı-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.