Lice'de 5 milyondan fazla kök keneviri ele geçirildi

Lice'de 5 milyondan fazla kök keneviri ele geçirildi

​Diyarbakır Valiliği, Lice ilçesinin dağlık ve kırsal alanında düzenlenen operasyonlarda 5 milyondan fazla kök kenevirinin ele geçirildiğini açıkladı.

Diyarbakır Valiliği, Lice'nin dağlık ve kırsal alanda, 30 Haziran'da başlatılan operasyonun 2 Temmuz'da saat 22.00'da tamamlandığını açıkladı. Operasyonlar kapsamında, yüklü miktarda uyuşturucu maddenin ele geçirildiği ifade edildi.

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, "BTÖ mensuplarınca kış üslenmesi maksadıyla kullanılmış, kaya bloklarının altında yer alan toplam 15 adet değişik ebatlardaki doğal mağara tespit edilmeyi müteakip, tahrip edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir. Bahse konu mağara içerisinde çok sayıda yaşam ve giyim malzemesi ele geçirilerek yerinde imha edilmiştir." denildi.

72 farklı noktada 5 milyondan fazla kök kenevirinin ele geçirildiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Gerçekleştirilen temas arama faaliyetleri neticesinde;  arazide çalılar  arasına  gizlenmiş  poşetler ve toprağa gömülü jelikan bidonlar içerisinde 63 kilogram esrar  maddesi, 72 ayrı noktada  toplam  5 milyon 430 bin 704 kök kenevir bitkisi ile kenevir bitkilerini sulamak maksadıyla tarlaların içerisinde kurulu şekilde tespit edilen 25 bin metre uzunluğundaki su hortumu/borusu ve bir adet su motoru ele geçirilmiş,  esrar maddeleri muhafaza altına alınmış, kenevir bitkileri numune alınmasını müteakip diğer malzemeler ile birlikte yerinde imha edilmiştir."

Lice'de ele geçirilen kenevir bitkisi ile milyonlarca vatandaşın zehirlenmesine engel olduğu ifade edilen açıklamada, 26 Haziran 2019 günü ele geçirilen rekor sayıdaki kenevir miktarını geçerek son yıllarda ülke genelinde tek operasyonda yakalanan en büyük miktar olduğu kaydedildi.

Ayrıca operasyon kapsamında, operasyon bölgesi içerisinde, yetkili makamlardan alınan karar uyarınca yapılan arama faaliyetlerinde; 452 kişi ve 96 araç kontrol edilmiş, 4 şahıs 1111 sayılı Askerlik Kanunu gereğince tebligat yapılarak serbest bırakıldığı ifade edildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler