Lice’de 56 milyon kök kenevir imha edildi

Lice’de 56 milyon kök kenevir imha edildi

Diyarbakır’ın Lice ilçe kırsalında devam eden operasyonlarda bir PKK’li öldürülürken şu ana kadar 56 milyon 344 bin kök kenevirin imha edildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafında Lice kırsalında devam eden operasyonlara ilişkin bilgilere verdi. Buna göre dünkü operasyonda bir PKK’li öldürülürken, PKK’yle işbirliği yapan 2 kişinin de yakalandı.

Operasyonlarda ayrıca bir Kalaşnikof piyade tüfeği, 150 adet fişeği, bir el bombası, silah üstü gece görüş dürbünü, altı adet bataryası, 22 adet tüp, çok miktarda muhtelif gıda, giyim ve temizlik malzemesi ele geçirildiği, bir el yapımı patlayıcının da imha edildiği ifade edildi. Şu ana kadar imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı böylece 61 oldu.

15 ton esrar ele geçirildi

PKK’nin uyuşturucu kaynağına yönelik yapılan çalışmalarda ise dün ele geçirilen 2 ton 100 kilo esrar ile birlikte şimdiye kadar ele geçirilen toplam esrar 15 ton 358 kilo oldu.

56 milyon kök kenevir imha edildi

Yine dünkü operasyonlarda  ele geçirilen 5 milyon 635 bin 105 kök kenevir ile birlikte şimdiye kadar tespit ve imha edilen kök kenevir sayısı 56 milyon 344 bin 621 oldu.

Öte yandan Irak kuzeyinde PKK’nin barınma alanlarından kaçan sekiz kişinin Şırnak’ın Silopi ilçesinde teslim olduğu belirtili.

Gara ve Zap bölgelerine hava harekâtı

Ayrıca Irak kuzeyi Gara ve Zap bölgelerinde, PKK’nin kullandığı tespit edilen silah mevzisi, sığınak, barınak ve mağaralar, hava harekâtı ile imha edildiği kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler