Lice'de operasyonlar sürüyor

Lice'de operasyonlar sürüyor

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'ye yönelik operasyon kapsamında 2 sığınak kullanılamaz hale getirildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Kulp, Lice ve Hani ilçelerinin kuzeyi ile Bingöl il sınırı arasında bulunan bölgede dün yapılan operasyonda çok sayıda askeri malzeme ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, 5 köy ve mezralarında toplam 139 ev ve eklentileri ile arazide yapılan aramalarda bir av tüfeği ile çok sayıda dokümanın ele geçirildiği, 3 şüphelinin de gözaltına alındığı ifade edildi.

PKK tarafından kullanıldığı belirtilen 2 sığınak ile 2 mevzinin kullanılamaz hale getirildiğine yer verilen açıklamada, sığınaklar içerisindeki çok sayıda doküman ile yaşam ve giyim malzemesinin savcılık talimatıyla imha edildiği bildirildi.

Açıklamada, 100 kilo amonyum nitrat ile güçlendirilmiş bombanın imha edildiği, 28 yol kontrol noktasında 661 aracın kontrol edilip, 952 kişinin sorgulamasının yapıldığı kaydedildi.

Operasyonlarda ayrıca 150 kilo toz esrar, 240 kilo kubar esrar olmak üzere 390 kilo uyuşturucunun ele geçirildiği, söz konusu uyuşturucuların savcılığın talimatıyla muhafaza altına aldığını belirtildi. (İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.