Lice'de PKK'lilerin diktiği heykel ile ilgili soruşturma başlatıldı

Lice'de PKK'lilerin diktiği heykel ile ilgili soruşturma başlatıldı

Diyarbakır Valiliği, Lice ilçesinde bir mezarlığa dikilen PKK'li Mahsum Korkmaz'ın heykeliyle ilgili soruşturma başlattı.

DİYARBAKIR- Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Lice’nin Yolçatı köyünde içerisinde PKK’lilerin mezarlarının bulunduğu bir mezarlığa dikilen PKK’li Mahsum Korkmaz’ın heykeliyle ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Dikilen heykel ile ilgili olarak aralarında Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Kamuran Yüksek ile Emine Ayna ve Lice Belediyesi Eş Başkanı Harun Erkuş'un yanı sıra çok sayıda kişinin de bulunduğu kişiye soruşturma başlatıldı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Valiliğimizce daha önceki dönemlerde sözde şehitliğin kaldırılması yönünde başta ilçe kaymakamlığı, Jandarma komutanlığı ve Orman İşletme Müdürlüğü olmak üzere ilgili kurumlara gerekli talimatlar verilmiştir. Yapılan işlemler sonucunda sözde şehitliğin kaldırılması konusu yargıya intikal etmiştir. Anılan son olayla ilgili olarak da ilgili kurumlara gerekli talimatlar verilmiştir. Dikilen heykel ile ilgili olarak Valiliğimizce suç duyurusunda bulunulmuştur.” ifadelerine yer verildi.

Valiliğin başlattığı soruşturma kapsamında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın geniş çaplı çalışma başlattığı belirtildi. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.