Lice’de PKK’ye ait 11 sığınak bulundu

Lice’de PKK’ye ait 11 sığınak bulundu

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde ortaya çıkarılan PKK’ye ait 11 sığınakta çok sayıda bomba yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi. Çıkan çatışmalarda ise bir PKK’li öldürüldü 3 kişi ise yakalandı.

Operasyonların devam ettiği Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK’ye ait 11 sığınakta çok sayıda bomba yapımında kullanılan malzeme bulunurken, çıkan çatışmalarda bir PKK’linin öldürdüğü, 3 kişinin ise yakalandığı bildirildi.

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Lice ilçesi Seyrek, Sivrice ve Bayırlı köyü kırsalında PKK’ye ait bulunan 11 sığınaklarda bomba yapımında kullanılan malzemeler ve yaşam malzemesinin bulunduğu belirtildi.

Açıklamada operasyonda ele geçirilen malzemeler şöyle sıralandı:

Bir adet sığınak girişine tuzaklanmış EYP, 37 adet EYP yapmak için 4 büyük 33 küçük tüp, 27 adet EYP için hazırlanmış düzenek, 116 adet EYP düzeneği hazırlamak için büyük ve küçük pil, 2 adet telsiz, 6 adet batarya, 1 adet dürbün, 40 adet EYP düzeneği için hazırlanmış pil bloğu, 17 takım BTÖ kıyafeti 3 kadın, 14 erkek,10 adet kaleşnikof şarjörü, 240 adet kaleşnikof fişeği, 1 adet silah üstü gece görüş dürbünü, 4 adet EYP düzenekleri için akü, 10 adet hava görüntülerini engellemek maksatlı kullandıkları şemsiye, 1 adet güneş paneli, Çeşitli ebat ve boylarda çadır, Sığınak yapımında kullanılmak üzere muhtelif malzemeler, EYP düzenekleri için kullanılan kablo, EYP döşemekte kullanılan alet ve malzemeler, çok sayıda muhtelif örgütsel doküman, çok sayıda muhtelif yaşam malzemesi, çok sayıda muhtelif giyim malzemesi, çok sayıda muhtelif gıda maddesi, çok sayıda muhtelif tıbbi malzemeler ele geçirilmiştir.” denildi

Açıklamanın devamında,  “Seyrek köyü kırsalında devam eden arazi arama ve taraması esnasında ise tespit edilen BTÖ mensupları ile yaşanan sıcak temas sonrasında bir BTÖ mensubu ölü olmak üzere 3 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Ölü ele geçirilen BTÖ mensubu üzerinden; bir adet kaleşnikof piyade tüfeği, 5 adet dolu şarjör, 1 adet el bombası ele geçirilmiştir.” İfadelerine yer verildi.(İLKHA) 
































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler