Lice'de yeni sokağa çıkma yasağı

Lice'de yeni sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır’ın Lice ve Hani ilçelerinde 6 mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasakları kaldırılırken Lice'de 50 mahallede (köy) sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Lice'nin Güçlü, Uçarı ve Ziyaret mahalleleri ile Hani'nin Gömeç, Mazılı ve Çağıl mahallelerinde dün ilan edilen sokağa çıkma yasağı bugün saat 05.00 itibariyle kaldırılırken Lice'ye bağlı 50 mahallede (köy) saat 06.00 itibariyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “15 Ekim 2015 Perşembe günü saat 17.00’ den itibaren duyurulan yasaklama kararı, 16 Ekim 2015 Cuma günü saat 05.00’ den itibaren kaldırılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca Lice ilçesinde Çalıbükü, Damar, Arıklı, Kayacık, Yalaza ve Tepe mahalleleri arasında kalan 50 mahallede sokağa çıkma yasağında ilan edildiği belirtildi.

Valilik açıklamasında, “Lice ilçesi merkezinde bulunan mahalle ve sokaklar ile Lice İlçesine bağlı olan; Ortaç, Kayacık, Uçarı, Serince, Arıklı, Güçlü, Pınar, Dablo,  Karangiz, Hacıhan, Hamuk, Eminağa, Hanturas, Ayşe, Damar, Türbe, Beğendik, Esenli, Yalaza, Bağlan, Budak, Tepe, Hacıcemil, Dolunay, Çavundur, Çağdaş, Dibekköy, Yolçatı, Sınır, Kuruca, Ayşe, Hacıhüseyin, Sığınak, Kabakaya, Güçlü, Kijikbadem, Çalıbükü, Puneyn, Yamaçlı, Yeşilburç, Gürbeyli, Kumluca, Muradiye, Acımeşe, Mengüsi, Zıraht, Çalıbükü, Dernek mahalleleri ile Panaf mezrasında sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 16 Ekim 2015 Cuma günü saat 06.00’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelere giriş ve çıkışlar ile sokağa çıkma yasaklanmıştır.” denildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler