Lice'de yol kapatma eyleminde iki kişi öldü

Lice'de yol kapatma eyleminde iki kişi öldü

Lice yol kapatma eyleminde güvenlik güçlerine saldıran bir kişi, cenazenin teslimi sırasında çıkan çatışmada da bir kişi hayatını kaybetti.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Diyarbakır-Bingöl karayolunun güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine yapılan silahlı saldırı sonucu çatışma çıktığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, saat 18.00 sıralarında Diyarbakır-Bingöl karayolunun güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine yönelik gerçekleştirilen silahlı sadırı sonucu çıkan çatışmada bir asker ve 2 saldırganın yaralandığı belirtildi.

Açıklamada askeri helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan saldırganlardan birinin yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği aktarıldı.

Çatışmada hayatını kaybeden 24 yaşındaki Ramazan Baran'ın cenazesi yakınlarına teslim edilmek üzere DÜ Tıp Fakültesi Hastanesi morguna getirildi.

Morg önünde toplanan bir grup, hastanenin camlarını kırdı, polis ekiplerine taş ve havai fişeklerle saldırdı.

Polis, gruba, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Olayın ardından Baran'ın cenazesi yakınlarına teslim edildi. Çıkan çatışmada 50 yaşındaki Abdulbaki Akdemir de öldü. Olay yerinde bulunan ve vücudunda 3 kurşun izi tespit edilen Akdemir'in cesedi, Lice Devlet Hastanesi morguna getirildi.

Lice'deki olayda yaralanan biri asker iki kişinin tedavisi sürüyor.

HANİ-LİCE YOLU KAPANDI

Öte yandan Hani-Lice karayolunda olayın meydana geldiği bölgeden güvenlik gerekçesiyle araç geçişine izin verilmediği bildirildi. 

Lice ilçe merkezinde olası olaylara karşı geniş güvenlik önlemleri alındı. İlçeye araç giriş ve çıkışları, kontrollü şekilde yapılıyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.