Lise öğrencilerinden Kutlu Doğum etkinliği

Lise öğrencilerinden Kutlu Doğum etkinliği

Muş'ta Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Muş merkezde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından okulun pansiyonunda Kutlu Doğum etkinliği düzelendi. Etkinliğe öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda mevlidi şerif okundu. Daha sonra okul öğretmenlerinden Hamit Akşi bir konuşma yaptı.

Tüm insanların Allah'a kulluk için yaratıldığını belirten Akşi, "Ne zamanki insanlar azgınlaştı ve Allah dışında kendilerine rabler edindiler Allah o zaman peygamberler gönderdi. İnsanlar yaratılış gayelerini unuttukları için peygamberler gönderildi. Allah, kendi davası dışında başka davalara sarılan insanlara merhametinden dolayı peygamberler gönderdi. Bu her zaman böyle olmuştur. Yeryüzünde sürekli bir hak ve batıl savaşı vardır. Bizim hak tarafından yana duruş sergilememiz gerekir." dedi.

Peygamberi takip etmeyenlerin ne dünyada ne de ahirette kazanacaklarını ifade eden Akşi, şunları söyledi: "Eğer bizler peygamberin yolunu takip etmezsek Allah'ın gazabı yakındır. Hz. Nuh kıssasına bakın. İman edenler gemiye binip kurtuldular, diğerleri de helak oldular. Eğer bizler de Nuh'un kavmi gibi kulaklarımızı hakka kapatırsak bizim de sonumuz hayırlı olmayacaktır. İnanan insanların baskılara taviz vermeden hakkın yolunda ilerlemeleri gerekir."

Etkinlik sonrası İLKHA'ya bilgilendirmelerde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Hüseyin Yaşar ise Hz. Peygamber'in hayatını öğrencilere aktarmak için bu programı düzenlediklerini dile getirerek, "Burada amacımız öğrencilere peygamber sevdasını aşılamaktır. Biz bu programlarla peygamberin yaşam tarzının gençlerin kalplerine nüfuz etmesini amaçlıyoruz. Bu program içerisinde gençlere hayata geliş amacımızı aktarmaya çalıştık. Bizim genç, inançlı insanlara ihtiyacımız vardır. Hakkı anlatmak üzerimize farzdır. Bu programlarla bunları gençlere anlatmaya devam edeceğiz. Çünkü insanın tüm hayatı Allah için olmalıdır. Diyanet İşleri Başkanlığının belirlediği 'Hz Muhammed ve Güven' temasını işlemeye çalıştık. Güvenin zedelendiği bir dönemde gençlerin de buna ihtiyacı vardı. Yerinde bir tema olmuş." şeklinde konuştu.

Kutlu Doğum etkinliği öğrencilerin seslendirdiği ilahilerin ardından yapılan duayla son buldu.

İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.