Londra Said Nursi Camii çocuklarından Yemenli kardeşlerine destek

Londra Said Nursi Camii çocuklarından Yemenli kardeşlerine destek

İngiltere'nin başkenti Londra'da salgın sürecine rağmen eğitim çalışmalarına online devam eden Said Nursi Camii eğitmen ve öğrencileri bir program düzenleyerek Yemen'deki çocuklara yardım elini uzattı.

İngiltere'de küçük çocuklardan Yemen'de açlık çeken küçük kardeşlerine anlamlı bir kampanya düzenlendi.

Londra'da eğitim faaliyetlerini sürdüren Nur Cultural Education-Said Nursi Cami öğrencilerinin düzenlediği yardım kampanyasına onlarca çocuk katılarak Yemen'de açlık çeken küçük kardeşlerine destekte bulundu.

Online düzenlenen etkinliğe, IHO-EBRAR-NL (Hollanda) Genel Başkanı Doktor Abdurrahman Alpsoy ile IHO-EBRAR UK (Birleşik Krallık-İngiltere) Başkanı Sinan Kılıç da iştirak etti.

Cami İmamı Yavuz Acar Hoca'nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa Said Nursi Camii eğitmen, öğrenci ve velileri katıldı.

Yapılan etkinliğin 2 amacının olduğunu vurgulayan Acar, "Bu etkinliklerle hem öğrencilerimizin sorumluluk duygularını geliştiriyor hem de kendi çapımızca açlık çeken çocuklarımıza yardım eli uzatıyoruz." dedi.

"Toplanan yardımlar en kısa sürede sahiplerine ulaştırılacak"

IHO-EBRAR-NL Genel Başkanı Doktor Abdurrahman Alpsoy yaptığı konuşmada, bu yardım kampanyasının çocuklar tarafından gerçekleştiriliyor olmasının çok önemli olduğunu belirterek en kısa zamanda ve güvenilir bir şekilde bu yardımların çocuk ve bebeklere ulaştırılacağını dile getirdi.

Alpsoy sözlerini şöyle sürdürdü:

Her an ölümle burun buruna olan çocuklara yapacağımız yardımla onların biraz daha hayata tutunmalarını sağlayacağız inşallah.

"Bu hayırlı hizmeti çocukların sahiplenmesinin bereketini göreceğiz inşallah"

Söz alan bir diğer konuşmacı IHO-EBRAR-UK Başkanı Sinan Kılıç, yardımların ne şekilde kendilerine ulaştırılması gerektiğini anlatarak IHO-EBRAR-UK olarak yaptıkları bu hayırlı hizmeti ilk sahiplenenlerin çocuklar olmasının bereketini göreceklerine inandığını dile getirdi.

Program akışı içerisinde yardım etmek isteyen çocuklara da söz hakkı verildi.

Çocukların birçoğu canlı yayında yapacakları bağışları açıklayarak hassasiyetlerini gösterdi.

"Bizler rahat içerisinde yaşarken onlar orada açlıktan ölüyor"

Kampanyaya öncülük eden Hamza Çakmak, Yusuf Uyar, Hadi Kılıç, Mustafa Değer, Muhammed Acar, Ahmet Selam Gültekin ve katılımcı diğer çocuklar Yemenli kardeşleri için duygu dolu sözler söyledi:

Biz burada rahat içinde yaşıyoruz, istediğimizi yiyor, içiyor belki de israf ediyoruz ama oradaki kardeşlerimiz ise açlıktan ölüyorlar. Buna sessiz kalamazdık. Diğer kardeşlerimizle buna bir parça da olsa çare olmak istedik. Tüm kardeşlerimiz ise sorumluluklarını yerine getirdiler. Allah (cc) herkesten razı olsun. O küçük kardeşlerimizi de bir an evvel açlığın pençesinden kurtarsın.

Said Nursi Camii yönetimi, bu ve benzeri etkinliklerle çocuklara sorumluluk bilinci, toplumsal yaşam ve kardeşlik hukuku bilincinin vermeye çalıştıklarını vurguladı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.