Lösemi hastası minik Ömer için bütün Köln el ele

Lösemi hastası minik Ömer için bütün Köln el ele

Almanya’nın Köln kentinin Kalk bölgesinde ilik kanseri olan minik Ömer için el ele veren Kölnlüler, uygun iliğin bulunması için kan örneği verdi.

Lösemi hastası minik Ömer için aylar öncesinden ailesinin ve sevenlerinin desteğiyle camileri ve esnafı tek tek gezerek uygun iliğin bulunması için broşür dağıtan aile ve sevenleri, bugün halk buluşma noktasında hep birlikte minik Ömer için kan verdi. Yapılacak incelemelerin ardından uygun iliğin bulunması durumunda Ömer'e ilik nakli yapılacak.

Minik Ömer’in Annesi Emine Korkmaz ve babası Ali Korkmaz, çocuklarının doğumdan bir ay sonra karnın şiştiğini belirterek yaşadıkları tedavi sürecini şöyle anlattı: "Doktorlar bu şişkinliğin bağırsaktan olabileceğini belirterek ameliyat olması gerektiğini söylediler. Daha sonra çocuğumuzu bağırsak ameliyatına aldılar. Bir gelişme olmayınca bu teşhisin yanlış olduğunu söyleyip yeniden kan tetkiklerinde bulunduklar ve Ömer'in ilik kanseri olduğunu belirlediler."

Minik Ömer'in ilik kanseri olduğunun belirlenmesiyle adeta yıkıldıklarını dile getiren anne Emine Korkmaz, gözyaşlarına hakim olamadı.

Ömer'in son durumu hakkında da bilgi veren anne Korkmaz, Çocuğum şu an hastanede ve ilaç tedavisi ile hayata tutunuyor. Tedavisi uygun ilik naklinin bulunmasına dek ilaçla devam edecek ama böyle ne kadar devam eder bilmiyorum. Şu anda hastaneden çocuğumun yanından geliyorum. Çocuğum hastanede ve yaşam savaşı veriyor. Bugün çocuğumun doktoruyla tekrar görüştüm ve çocuğumun bu hastalığı tekrarlama gibi bir durumu olabilirmiş ve ben Allah’tan umudumu kesmiyorum dua ediyorum tek istediğim şu anda çocuğumun sağlığına kavuşması hastalığın tekrar etmemesi ve aramıza dönmesi." dedi.

Ömer'in babası Ali Yıldırım da, başta DKMS (Alman Kemik İliği Bağış Bilgi Bankası) olmak üzere organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek, Bugün benim Ömer'im yarın başkasının Ömerleri de olabilir." diyerek başlatılan girişimin önemine dikkat çekti. (Mehmet Kurt - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.