Lübnan Çalışma Bakanı'nın evi önünde gösteri çağrısı yapıldı

Lübnan Çalışma Bakanı'nın evi önünde gösteri çağrısı yapıldı

Lübnanlı ve Filistinli heyetler, Lübnan Çalışma Bakanı Kemil Ebu Süleyman'ın Beyrut'taki evi önünde protesto gösterisi düzenleme çağrısında bulundu.

Heyetler, konuyla ilgili yayınladıkları bildiride, gösteride Filistinli mültecilere yönelik haksız uygulamanın protesto edileceğini ve Filistinlilerin meşru ve insani haklarının verilmesinin talep edileceğini belirtti.

Bildiride, Yüzyılın Anlaşması planıyla mücadelenin güçlendirilmesi çağrısı yapılarak, Filistinli mültecilerin vatanlarına dönüş hakkına bağlı oldukları, başka ülkelere kalıcı olarak yerleştirilmeyi ve tehciri reddettikleri ifade edildi.

Lübnan'da son günlerde çalışma izni olmadığı gerekçesiyle Filistinli işçilerin işten çıkarılması ve işyerlerinin kapatılması olaylarının arttığı kaydedildi.

Lübnan Çalışma Bakanı'nın yasa dışı işgücüyle mücadele bahanesiyle aldığı karara Lübnanlılardan ve Filistinlilerden yoğun tepkiler gelirken, yüzlerce işyeri hakkında tutanak tutulduğu bildirildi.

Lübnan İstatistik Merkezi'nin 2017'de yayınladığı rakamlara göre Lübnan'ın 5 vilayetinde yer alan 12 kampta ve 156 mahallede 174 bin 422 Filistinli mülteci yaşıyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.