Lübnan çekirge istilasıyla mücadelede ordudan yardım almaya başladı

Lübnan çekirge istilasıyla mücadelede ordudan yardım almaya başladı

Lübnan Tarım Bakanlığı ile koordineli olarak Labweh bölgesinde ilaçlama çalışmalarına katılan orduya ait helikopterler, yanlış zamanlama nedeniyle çekirge sürüleriyle mücadelede yetersiz kalıyor.

Lübnan'da tarım ve gıda güvenliğini tehdit etmeye başlayan çekirge istilasında durumun daha kötüye gitmesi üzerine çare olarak ordudan yardım istendi.

Yeşil-kuru hiçbir ayrım olmaksızın tarım ürünlerine musallat olan sârı çekirge sürüleriyle mücadele için Lübnan Tarım Bakanlığı ile ordu helikopterleri koordineli bir şekilde ülkenin Labweh bölgesinde ilaçlama çalışması başlattı.

Çevre Mühendisi Hassan Samaha, ordu helikopterleri ile bölgeye zirai ilaç püskürtmek için dün başlayan kampanyanın özellikle saat dilimi olarak zamanlamasının doğru olmadığını belirtti.

Zaten geç başlayan müdahaleden netice alabilmek için ilaçlamanın, gündüz saatlerinde değil çekirgelerin hala uyuşuk olduğu şafak vaktinde veya tam güneş doğarken yapılmasının daha faydalı olacağını söyledi.

Samaha, dün akşam El-Labweh ve Sha'at kasabasına ulaşan çekirge sürülerinin özellikle yeni alanlara doğru genişlediği için durumun endişe verici olduğunu belirterek bölgede istila nedeniyle kendilerini bekleyen tehlikeye işaret etti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.