Lübnan Enformasyon Bakanı Abdüssamed istifa etti

Lübnan Enformasyon Bakanı Abdüssamed istifa etti

Lübnan Enformasyon Bakanı Manal Abdüssamed, gerekçesini Beyrut Limanı'ndaki patlama felaketine bağladığı kısa bir açıklamayla hükumetten istifa ettiğini açıkladı.

4 Ağustos'ta Beyrut Limanı'nda meydana gelen büyük patlamaya atıfta bulunan Enformasyon Bakanı Abdüssamed istifa ettiğini açıkladı.

158 kişinin ölümü, binlercesinin de yaralanmasına yol açan büyük patlamanın ardından "Değişim konusunda yetersiz kaldığını" dile getirerek istifasını açıklayan Abdüssamed, "Beklentilerini karşılayamadığım için Lübnanlılardan özür dilerim" dedi.

Hükumete istifasını sunan Bakan Abdüssamed, "Beyrut felaketi nedeniyle hükümetten istifa ediyorum." dedi.

4 Ağustos günü meydana gelen ve Beyrut'u büyük bir harabeye çeviren patlamada 158 kişi hayatını kaybetmiş, binlercesi de yaralanmıştı.

Patlama sonucu 300 bin kişi evlerinden uzaklaşmak zorunda kalırken, durumu protesto eden gösteriler her geçen gün artıyor.

Büyük patlama Lübnan siyasetini sarstığı gibi halkın sokaklara dökülmesine yol açtı.

Beyrut Limanında koruma önlemleri almadıkları, limanda büyük miktarda amonyum nitratın depolanmasına izin verdikleri için sorumlu olan kişilerden hesap sorulacağı sözü veren Lübnanlı hükümet yetkilileri; aralarında liman yetkilileri, gümrükçüler ve mühendislerin de dahil olduğu 20'den fazla kişinin tutuklandığını açıkladı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.