Lübnan Hükümeti yurt dışında mahsur kalan Filistinli mültecilerin dönüşüne izin vermedi

Lübnan Hükümeti yurt dışında mahsur kalan Filistinli mültecilerin dönüşüne izin vermedi

​Hamas Arap ve İslam Ülkeleri İle İlişkiler Ofisi Başkanı İzzet Er-Reşak'ın, Lübnan Hükümetinden Covid-19'dan dolayı yurt dışında mahsur kalan Filistinli mültecilerin dönüşünü engelleyen kararı gözden geçirmelerini talep ettiğini duyurdu.

Lübnan Hava Yolları, Coronavirus (Covid-19) nedeniyle yurt dışında mahsur kalan vatandaşlarını ülkeye getirmek üzere uçuşlar gerçekleştirmiş ancak Lübnan Hükümeti aldığı karar ile pasaport sahibi Filistinli mültecilerin Lübnan'a dönüşüne izin vermemişti.

Bu kapsamda Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Arap ve İslam Ülkeleri İle İlişkiler Ofisi Başkanı İzzet Er-Reşak'ın, Lübnan Emniyet Genel Müdürü Abbas İbrahim ile Filistinli mültecilerin Lübnan'a dönmesini engelleyen kararı görüştüğünü açıkladı.

Hamas konuyla ilgili yaptığı açıklamada, er-Reşak'ın, görüşmede Emniyet Müdürü İbrahim'den kararı gözden geçirmelerini ve yasağı kaldırmalarını ayrıca Filistinli mültecilere Lübnanlı kardeşleriyle aynı şekilde muamele etmelerini istediğini bildirdi.

Görüşmede İzzet er-Reşak, iki halk arasındaki kardeşlik bağının önemini, Filistinlilerin Lübnan'ın egemenliğine saygı gösterdiğini ve ülkedeki güvenlik ve istikrarı desteklediklerini vurguladı. 

Buna karşılık Lübnan Emniyet Müdürü Abbas İbrahim de, er-Reşak'ın görüşlerine katılmakla beraber iki tarafın maslahatı nedeniyle Lübnan hükümetinin Filistinlilerin geri dönüşü hakkındaki kararını değiştirmek için gerekli temasları yapacağının sözünü verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.