Lübnan'a geçmek isteyen 4 Suriyeli mültecinin donmuş cesedi bulundu

Lübnan'a geçmek isteyen 4 Suriyeli mültecinin donmuş cesedi bulundu

Baalbek Valisi Beşir Khedr, Lübnan'ın doğusundaki dağlık bölgelerde sınır dağlarını geçmek isterken şiddetli soğuğa maruz kalan 2'si kadın, 2'si çocuk 4 Suriyeli mültecinin cesedinin bulunduğunu, olayın ise araştırıldığını duyurdu.

UNICEF'e göre Lübnan sınır güvenlik güçleri, Lübnan'ın doğusundaki dağlık bölgelerde sınır dağlarını geçerken soğuktan ölen 4 Suriyeli mültecinin cesedini buldu.

Bölgeye giden Lübnan Sivil Savunma ekibi, 4 Suriyeli mültecinin 3 gün önce öldüğünü tespit ettiklerini ve cesetlerin Suriye sınırına yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki Ayoun Arghash'in eteklerindeki Einata bölgesinde bulunduğunu söyledi.

Baalbek Hermel Valisi Beşir Khedr sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 4 Suriyeli mültecinin soğuktan öldüğünü belirtti.

Khedr, "Sivil savunma yardımı, ordu ve güvenlik güçlerinin çabalarıyla 4'ünün donmuş cesetleri bulundu." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Vali, Suriyeli donmuş cesetlerle ilgili bir Lübnanlının yakalandığını ve "insan kaçakçılığı" operasyonu sırasında Suriyelileri öldürüp öldürmediği konusu için sorguya çekildiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.