Lübnan'da bombalı saldırı: 3 ölü

Lübnan'da bombalı saldırı: 3 ölü

Sabahtan beri Beyrut'ta gerçekleşmesi muhtemel bir saldırıyı önlemek için operasyon üstüne operasyon yapan lübnan güvenlik güçleri, saldırıyı yine de engelleyemedi. Bekaa'daki bir askeri kontrol noktasına bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında

Lübnan'ın Bekaa bölgesindeki bir askeri kontrol noktasına düzenlenen intihar saldırısında 3 kişinin öldüğü, 25 kişinin yaralandığı belirtildi.

Güvenlik yetkililerinden alınan bilgiye göre, Bekaa bölgesinde, Dahr el-Beyder yolu üzerinde bulunan askeri kontrol noktasına bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi yaralandı.

SALDIRIYI HENÜZ ÜSTLENEN OLMADI

Öte yandan, bir emniyet kaynağı da Beyrut el-Hamra'daki bir otele baskın düzenleyen güvenlik güçlerinin şüpheli 3 kişiyi gözaltına aldığını, bu kişilerin saldırıyı düzenleyen intihar bombacısıyla alakası olabileceğini ifade etti.

Geçen mart ayında Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal beldesinde düzenlenen intihar saldırısı 3 askerin ölümüne 3'ünün de yaralanmasına sebep olmuş, saldırıyı "Baalbek Ahraru's-Sunne Tugayları" isimli bir örgüt üstlenmişti.

EMNİYET GENEL MÜDÜRÜNE SUİKAST GİRİŞİMİ OLDUĞU ÖNE SÜRÜLDÜ

Lübnan'da askeri kontrol noktasına düzenlenen intihar saldırısının Emniyet Genel Müdürü Tümgeneral Abbas İbrahim'e yönelik suikast girişimi olduğu da iddia ediliyor.

Emniyet kaynakları, Bekaa'daki  Dahr el-Beyder yolu üzerinde bulunan askeri kontrol noktasına bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırının, ülkenin en üst düzey güvenlik yetkililerinden Tümgeneral İbrahim'e yönelik suikast girişimi olduğunu belirtti. Kaynaklar, İbrahim'in olaydan yara almadan kurtulduğunu kaydetti.

13 GÖZALTI VAR

Sabahtan bu yana başta Beyrut Napeleon otelde olmak üzere çok sayıda perasyon yapan Lübnan güvenlik güçlerinin şu ana kadar 13 kişiyi gözaltına aldığı belirtiliyor. Gözaltına alınanlar arasında 3 IŞİD mensubunun da bulunduğu belirtiliyor

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.