Lübnan'da otelde patlama

Lübnan'da otelde patlama

Lübnan'da bir otele düzenlenen operasyon sırasında patlama meydana geldi, ikisi ağır 11 kişi yaralandı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bir otelde, güvenlik birimlerinin aranan bir kişiyi yakalamak için baskın yaptığı sırada patlama meydana geldi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, emniyet birimlerinin aranan bir kişiyi yakalamak için Ravşa semtindeki bir otele baskın düzenleyeceği sırada, otelin odalarından birinde patlama oldu.

Patlamadan sonra silah seslerinin duyulduğunu ifade eden kaynaklar, olayla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Patlamanın ardından otelin dördüncü katındaki odada yangın çıktığını bir kişinin camdan kaçmaya çalıştığı ifade edildi.

Çok sayıda ambulans ve itfaiye aracının bölgeye sevk edildiği olayda ölü ve yaralı olup olmadığına ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

SALDIRIYI ÜSTLENEN ÖRGÜT

Saldırıyı, "Özgür Baalbek Sünniler Tugayı" adlı örgüt üstlendi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Beyrut'un Ravşa semtindeki "Le Duroy" adlı otelde, emniyet birimlerinin aranan bazı kişileri yakalamak için baskın yapacağı sırada, otelde kalan bir kişi intihar saldırısı gerçekleşti.  

Otelde, iki intihar bombacısının bulunduğunu belirten kaynaklar, saldırganlardan birinin baskından hemen önce üstündeki patlayıcısı infilak ettirdiğini, diğerinin ise tutuklandığını bildirdi.

"Özgür Baalbek Sünniler Tugayı" adlı örgüt, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, olayı üstlendi. Açıklamada, bir örgüt üyesinin öldüğü belirtilirken, diğerinin ise kaçmayı başardığı iddia edildi.

2'Sİ AĞIR 11 YARALI 

Lübnan Kızılhaçı, olayda 7 sivil ve  2'si ağır olmak üzere 4 emniyet mensubunun yaralandığını duyurdu.   

Suudi Arabistan'ın Beyrut Büyükelçiliği'ne birkaç metre mesafede gerçekleşen olay sonrası, Lübnan ordusu bölgeyi abluka altına aldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.