Lübnan'da siyasetçilere boş sayfalarla uyarı

Lübnan'da siyasetçilere boş sayfalarla uyarı

Lübnan'ın köklü gazetelerinden The Daily Star, ekonomik ve siyasi sorunlara dikkati çekmek için bugün sayfalarını boş bıraktı.

Lübnan'ın köklü gazetelerinden The Daily Star, bugün siyasetçilere uyarı niteliğinde bir sayı ile çıktı. Haber yayımlamayan gazete, boş sayfalarda siyah zemin üzerine ülkenin sorunlarını sıraladı. Arka sayfaya da "Çok geç olmadan uyanın!" yazıldı.

Ülkede İngilizce yayımlanan en eski gazetelerden biri olan The Daily Star'ın bugünkü baskısının ilk sayfasında, sadece büyük harflerle yazılan "Lübnan" ifadesi ve gazetenin logosu yer aldı.

İç sayfalarında ülkenin son dönemde yaşadığı ekonomik ve siyasi duruma işaret eden cümlelere yer veren The Daily Star gazetesi, sırasıyla şu cümleleri kullandı:

Hükümet çıkmazda, iş yapamaz durumda.

Mezhepsel söylemler gün geçtikçe artıyor.

Sokaklarda çöp yığılmaları devam ediyor.

Çevre kirliliği endişe verici düzeyde.

İşsizlik oranı yüzde 25.

Ülkede bol sayıda yasadışı silah mevcut.

Ülkede 1,5 milyondan fazla mülteci var.

Kamu borcu 100 milyar dolara yakın.

İflas, işletmeleri tehdit ediyor.

Yerel para birimi tehlike altında.

Çok gel olmadan uyanın!

Öte yandan Lübnan'da kabine haftalardır toplanamıyor. Mülteci İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Salih Garib'in konvoyu, 30 Haziran'da silahlı saldırıya uğramış, olaydan Garib yara almadan kurtulmuştu.

Garib ve mensubu olduğu Dürzi Demokrasi Partisi lideri Talal Arslan, söz konusu silahlı saldırının, ülkenin ulusal güvenliğini tehdit eden davaların görüldüğü Yargı Konseyi'ne götürülmesini, aksi takdirde Bakanlar Kurulu toplantılarında yer almayacaklarını ifade ediyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.