Lübnan’da yaşayan yabancılara dolar alma yasağı getirildi

Lübnan’da yaşayan yabancılara dolar alma yasağı getirildi

Lübnan'daki Sarraflar Sendikası, Lübnan'da yaşayan yabancıların Merkez Bankası tarafından desteklenen Amerikan dolarını satın alması yasağı getirdi. Karar tepkiyle karşılandı.

Filistin'deki İslami Cihad Hareketi, Lübnan'daki Sarraflar Sendikası'ndan Lübnan'da yaşayan yabancıların Merkez Bankası tarafından desteklenen Amerikan dolarını satın almasını yasaklama kararından dönmeye çağırdı ve bu uygulamanın Filistinli mültecilere yönelik baskıda aşırı gidilmesi anlamına geldiğini söyledi.

Hareket yaptığı açıklamasında; "Sarraflar Sendikası'ndan çıkan genel karar Filistinli mültecilere yönelik baskı niteliğindeki kararlar çerçevesinde gelmiştir" dedi.

Açıklamada bu yasaklamanın Lübnan dışında okuyan üniversite öğrencilerini zor durumda bıraktığına, ev taksitleri ödeyen veya birtakım temel ihtiyaçlarını dolar üzerinden satın almak zorunda kalan Filistinlileri zora soktuğuna dikkat çekildi.

Açıklamada Filistinlilerin Lübnan'da yıllardan beri yaşayan ve vatanlarına dönüş beklentisi içinde olan mülteciler olduklarına, yabancı uyruklularla aynı konumda olmadıklarına işaret edildi.

Lübnan hükümetinin Filistinli mültecileri "yabancılar" statüsünde gören kararı ve ardından buna bağlı olarak getirilen kısıtlamalar ve yasaklar bu ülkedeki Filistinli mültecilerin maruz kaldığı problemlerin ve zorlukların artmasına neden olduğu belirtiliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler