Lübnan'daki çatışmalarda ölü sayısı 17'ye yükseldi

Lübnan'daki çatışmalarda ölü sayısı 17'ye yükseldi

Lübnan'da Suriye'deki rejime karşı çıkışıyla bilinen Selefi Şeyh Ahmed Esir taraftarlarıyla ordu arasında yaşanan çatışmada ölü sayısı 17'ye yükseldi.

Lübnan'da Suriye'deki rejime karşı duruşuyla bilinen Selefi Şeyh Ahmed Esir taraftarlarıyla ordu birlikleri arasında başlayan çatışmalarda ölü sayısı 17'ye yükselirken, 100'e yakın kişi yaralandı.

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, dün akşam yaşanan çatışmada Lübnanordusundan 12 asker hayatını kaybederken, 35 asker de yaralandı, Hizbullah militanlarından 4, Ahmed el-Esir taraftarlarından 1 kişi hayatını kaybetti ve her iki taraftan da 15'er kişi yaralandı.

Olaylar, Sayda kentinin Abra bölgesinde, İmam Esir taraftarı İsam el-Arifi adındaki şahsın, ruhsatsız silah taşıdığı gerekçesiyle Lübnan askerleri tarafından dün tutuklanmasıyla başlamıştı.

Şeyh Esir'in girişimlerine rağmen el-Arifi'nin serbest bırakılmaması üzerine Lübnan ordusunu Hizbullah'ın saflarında yer almakla suçlayan Esir, taraftarlarından zor kullanarak Arifi'yi gözaltında bulunduğu yerden çıkarmalarını talep etmişti.

Görgü tanıkları, bir grup Hizbullah militanının Abra'daki çatışmaların yaşandığı bölgeye hakim tepelere yerleştiğini belirtti.

Sayda kentinde operasyonlar devam ediyor

Lübnan ordusu tarafından yayınlanan yazılı açıklamada, "Silahlı görüntüyü sonlandırmak, askeri karargahlara saldıran kişileri göz altına almak, güvenliği ve istikrarı sağlamak için Sayda kentinin Abra bölgesinde yürütülen operasyonları devam ediyor" ifadeleri yer aldı.

Çok sayıda silahlı kişinin kutsal mekanları kullanarak askerleri keskin nişancı ateşine tuttukları belirtilen açıklamada, sivil vatandaşların adeta bir kalkan gibi kullanıldığı kaydedildi.

Silah bırakma çağrısı

Lübnan ordusun'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Kutsal mekanları ve vatandaşların hayatını koruyacağımızın altını çiziyoruz. Askeri karargahlara saldıran silahlı kişilerin kim olduklarını fert fert biliyoruz. Çatışmalara karışan kişileri daha fazla kan akmasını önlemek için silah bırakmaya ve orduya teslim olmaya çağırıyoruz."

Açıklamada ayrıca, kentte ve çevresinde güvenlik tam olarak sağlanmadan askeri operasyonlara son verilmeyeceği sonlanmayacağı vurgulandı.

Lübnan'da Suriye'deki rejime karşı duruşuyla bilinen İmam Şeyh Ahmed el-Esir taraftarlarıyla ordu birlikleri arasında dün başlayan çatışmalarda 12'si asker 17 kişi ölmüş, 100'e yakın kişi de yaralanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.