Lübnan’daki Filistinli mülteciler BM’den daha fazla destek istedi

Lübnan’daki Filistinli mülteciler BM’den daha fazla destek istedi

​Lübnan’daki Filistinli mülteciler, UNRWA'dan ekonomik kriz ve Covid-19 salgını karşısında daha fazla destek çağrısında bulundular.

Lübnan'daki Ayn el-Hilweh kampında kalan Filistinli mülteciler, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nı (UNRWA) ekonomik sıkınıtı ve Covid-19 salgını nedeniyle mültecilere verdiği desteği artırmaya çağırdı.

Filistinli mülteciler, UNRWA'dan tüm Filistinli mültecileri sürekli desteğe ihtiyaç duyan en savunmasız kişiler olarak görmesini istedi.

Filistinliler ayrıca, Ekim 2019'da başlayan ülke çapındaki protestolar ve bu yılın başlarında ortaya çıkan Covid-19 salgını nedeniyle eğitimleri aksayan öğrenciler için telafi eğitimlerinin önemine dikkat çekti.

Filistinli mültecilerin çoğu Lübnan'daki 12 kalabalık kampta yaşıyor. UNRWA, Covid-19 testi ve tedavisi dahil olmak üzere mültecilerin, eğitim ve sağlık gibi hizmetlerinden sorumlu.

UNRWA, 2019 yılında, geçen yılın Kasım ve Aralık aylarında bağışçı ülkelerin desteğindeki artışa rağmen, 50 milyon dolarlık açık nedeniyle ciddi mali zorluklarla karşılaştı.

ABD, 2018'de UNWRA'ya yardımı kesmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.