Lübnan'daki Filistinliler işgalci siyonistler ile normalleşmeyi protesto etti

Lübnan'daki Filistinliler işgalci siyonistler ile normalleşmeyi protesto etti

Lübnan’daki farklı mülteci kamplarında kalan pek çok Filistinli aktivist, işgalcilerle her türlü normalleşmeyi tamamen reddettiklerini göstermek amacıyla ulusal bir girişim başlattı.

Girişimle, Filistinlilerin evlerinin çatılarında ulusal bayraklarını dalgalandırarak memleketlerine bağlılıklarını göstermek ve işgalcilerle normalleşmeyi reddetmek amaçlanıyor.

Girişimi gerçekleştiren Filistinli aktivistler yaptıkları açıklamada, bayraklı protesto girişimine Filistinlilerin yoğun katılım gösterdiğini ve bu tarz girişimleri önümüzdeki yıllarda da gerçekleştirmek istediklerini belirterek işgalcilerle normalleşme adına atılan her türlü adımı kınadıklarını ifade etti.

Körfez ülkelerinde son dönemde işgalci siyonistler ile ilişkileri normalleştirme ve bunun mümkün olduğu yönünde bir kamuoyu algısı oluşturma çabasına girildiği gözleniyor.

Normalleşme yönündeki adımlar karşılıklı toplantılar, ziyaretler ve çalıştaylarla destekleniyor. Başta Filistin halkı olmak üzere bölge halklarının karşı çıktığı Trump'ın Filistin sorununa çözüm bulmak üzere ortaya attığı sözde Ortadoğu Barış Planı da birçok Körfez ülkesinde kabul görmüştü.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.