Lübnan'ın yeni başbakan adayı Safadi

Lübnan'ın yeni başbakan adayı Safadi

Lübnan'da yaşanan siyasi krizin aşılması için, eski maliye bakanlarından Muhammed Safadi'nin, hükümette yer alan siyasi partiler tarafından onaylanması halinde, başbakan olmayı kabul ettiği açıklandı.

Yolsuzluğun önüne geçemedikleri ve siyasi krizi çözemedikleri için uzun bir süredir sokaklarda gösterilerin düzenlendiği Lübnan'da yeni başbakan adayının, Lübnan'ın en zenginlerinden sayılan eski Maliye Bakanı Muhammed Safadi'nin olduğu açıklandı.

Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil, hükümetteki ana unsurların kabul etmesi ve fikir birliği etmeleri halinde eski Maliye Bakanı Muhammed Safadi'nin başbakan olmayı kabul ettiğini duyurdu.

Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil yaptığı açıklamada, "Bakan Safadi ile iletişim kurduk ve Başbakan olmayı kabul etti. Her şey yolunda giderse Safadi'nin ismini değerlendirmek üzere yapılacak istişarelerin Pazartesi günü başlaması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Edinilen bilgilere göre, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Aun'un lideri olduğu Özgür Yurtsever Hareketi, eski Başbakan Saad Hariri, Hizbullah ve Emel Hareketi'nin Safadi'nin yeni başbakan olması konusunda anlaşmaya vardığı iddia edildi.

Lübnan hükümetlerinde Ekonomi ve Maliye bakanlıkları yapmış olan Muhammed Safadi'nin başbakan olacağının duyulması sokaklarda gösteri yapanları öfkelendirdi.

Safadi'nin başbakan olacağını duyan protestocular gerek sokaklarda, gerekse de sosyal medyada konuya dair tepkilerini dile getirerek, yetkilileri kendilerini ciddiye almamakla suçladı.

Saad Hariri'nin başbakanlıktan istifasının ardından Cumhurbaşkanı Aun, yeni bir hükümet kurulması için teknokrat bir hükümet kurulmasını teklif ederken, sokaklarda yer alan protestocular ise herhangi bir partiye yakın olmayan bağımsız isimlerden oluşan bir hükümet kurulmasını talep ediyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.