​Macron’un İslam düşmanlığına tepkiler sürüyor

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu, İslam düşmanı Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, İslam ve Peygamber düşmanlığına, düzenledikleri kitlesel basın açıklamasıyla kınadı.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bulunan Hububat Ticaret Merkezi Şeyh Şerif Kahraman Camii önünde, Cuma namazı sonrası yapılan açıklamayı Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Başkanı Mehmet Şerif Öter okudu.

İslam düşmanı Macron’u kınayan Öter, “İnsanlığa rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içerikli karikatürlerin afişlerini özgürlük adı altında Fransa Devlet binalarına asılmasına onay veren Fransa Devlet Başkanı Irkçı Faşist Macron,  bu davranışıyla İslam ve insanlık Peygamberi Hazreti Muhammed’e hakaret etmekle kalmamış, aynı zamanda Müslümanlara beslediği kin ve nefretini adeta kusmuştur.” dedi.

“Macron önce kanlı tarihine bir baksın”

“Fransa’nın tarihi öylesine kanlıdır ki; utancından soykırım arşivlerine erişimi engelliyor.”  diyen Öter, “Macron’un Emperyalist, barbar ataları Fransa tarihini Kanla, Katliamla yazmıştır. İnsanlıktan çıkmış Macron, Peygamberimiz Hazreti Muhammed’e hakaret edeceğine kanlı tarihine baksın.  Fransa’nın tarihte yaptığı bazı katliamları hatırlatmak istiyorum; Vendee Katliamı: Fransız devriminin hemen ardından ülkenin batısındaki Vendee bölgesinde isyan eden Katolik Hristiyanlara yönelik katliamda 600 bin Katolik katledilmiş. 1872-1954 arası 500 binden fazla Vietnamlıyı katletmiş. Fransa işgal edip, yıllarca sömürdüğü Cezayir’de 1 milyon 500 bin Cezayirliyi Katletmiş. 1994’te Ruanda’da yaşanan soykırımda 800 bin kişinin ölümüyle sonuçlanan katliamın baş sorumlusu Fransa’dır. Gabon’da, Senegal’de, Benin’de, Tunus’ta, Gine’de, Burkina Faso’da, Çad’da, Kamerun’da ve Cibuti gibi Afrika ülkelerinde Fransızlar insanları yalnızca öldürmekle kalmadı. Geride kalanları din değiştirmeye zorladı.” diye konuştu.

“Fransa’da Müslümanlar özgür değiller”

Medeniyetler beşiği, dinlerin, dillerin ve farklı kültürlerin kardeşçe yaşadığı kadim kent Mardin Kızıltepe’den Macron’a seslendiğini dile getiren Öter, “Yüce İslam dinini kirli diline doladığından bu yana başta Fransa ve bazı batı ülkelerinde her geçen gün Müslüman karşıtlığı ve İslam düşmanlığı artmaya başlamıştır. Dinini yaşamak isteyen Müslümanlar Fransa’da artık özgür değildir. Çünkü Macron ve onun zihniyeti Müslümanları hedef haline getirmiştir. Yaptığı provokatör çizimlerle tanınan İslam düşmanı Fransız karikatür dergisi Charlie Hedbo, Macron’dan aldığı cesaretle Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e hakaret içerikli karikatürlerini yeniden yayınlamaya başlamıştır. Söze gelince medeniyet ve insan hakları havarisi kesilen, samimiyetsiz bazı batı ülkeleri Charlie Hedbo’nın İslam peygamberine alçakça, rezilce hakaret etmesine sessiz kalmaları inançlara, kutsallara verdikleri değerin bir kanıtıdır.” dedi.

“Zalimler ve kâfirler için yaşasın cehennem”

Macron başta olmak üzere İslam düşmanlarını kınayıp lanetleyen Öter, son olarak şunları söyledi:

“Bu gün Peygamberimize yönelik yapılan bu çirkin saldırı; Şayet Hz. İsa’ya, Hz. Musa’ya veya başka bir peygamberimize yapılmış olsaydı biz yine burada aynı tepkiyi gösterecek ve sahip çıkacaktık. İşte biz Müslümanların samimiyet ve medeniyet farkı budur. Sözlerime burada son verirken Peygamberimiz Hz. Muhammed’e yapılan bu çirkin saldırının bir numaralı sorumlusu Macron ve onun zihniyetini şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.  Allah’ın laneti Peygamber düşmanlarının üzerine olsun.  Zalimler ve kâfirler için yaşasın cehennem.” 


​ Macron’un İslam düşmanlığına tepkiler sürüyor

​ Macron’un İslam düşmanlığına tepkiler sürüyor

​ Macron’un İslam düşmanlığına tepkiler sürüyor

​ Macron’un İslam düşmanlığına tepkiler sürüyor

​ Macron’un İslam düşmanlığına tepkiler sürüyor

​ Macron’un İslam düşmanlığına tepkiler sürüyor

​ Macron’un İslam düşmanlığına tepkiler sürüyor

​ Macron’un İslam düşmanlığına tepkiler sürüyor

​ Macron’un İslam düşmanlığına tepkiler sürüyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler