Madde bağımlılığına karşı toplu bir mücadele verilmeli

Madde bağımlılığına karşı toplu bir mücadele verilmeli

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de madde bağımlılığı sayısı her geçen gün artıyor. Bingöl’de son zamanlarda artan madde bağımlılığına karşı aileler endişeli.

Son yıllarda başta çocuklar ve gençler olmak üzere, toplumun büyük bir kesiminin içine saplandığı madde bağımlılığı aileleri tedirgin ediyor.

Uyuşturucu tacirleri, manevi boşluğa düşen gençleri hedef alıyor. Yetkililerin bu işi yapanlara çok ağır cezalar vermesi gerektiğini söyleyen Bingöl halkı, gençlerin maneviyatını güçlendirmenin önemli olduğunu belirtiler.

Madde bağımlılığının dünyada büyük bir sorun olduğunu belirten vatandaşlardan Sadreti Dilmen, "Madde bağımlılığının yaygın olduğu ortamlara çocukların bulaşmasının en büyük nedeni aile terbiyesi ve sevgisinden mahrum kalmalarındandır. Eğer aile sevgisiyle yetişen bir genç olursa daha verimli ve toplumuna daha faydalı olur. Burada ailelere büyük bir sorumluluk düşüyor. Aileler çocuklarla güçlü bir bağ oluşturmalı, çocuğun takibini iyi yapması gerekir, anne babalar mutallaka çocuklarına zaman ayırmalı. Onun hayatına bir düzen vermeli ve çocuğu yönlendirmeli. Fakat zorla baskı kurarak bunları yapamayız, güzel bir şekilde yaklaşmalıyız." dedi.

"Yetkililer bu işi yapanlara en ağır cezayı vermeleri gerekir"

Dilmen, "Cürümler özerine düşünürsek ve bu minvalde adımlar atarsak inanıyorum daha güzel bir gençlik yetişir. Bu nedenle gençlerin moral ve motivasyonlarına katkı sunmalı, destek vermeliyiz. Yetkililerle halk birlikte güçlü bir çalışma yaparsa bu sorun büyük oranda çözülür." ifadesini kullandı.

Yetkililer bu işi yapanlara en ağır cezayı vermesi gerektiğini söyleyen Zeynel Yaprak, "Bu bataklığa düşen gencin anne babası üzerinde durmalı, halktan yardım almalı ve tekrar topluma kazandırmalıdır. Etrafımızda bu bataklığa düşen gençler vardı doğru bir yaklaşım sayesinde tekrar normal hayatına döndü. Bu gençler bizim değerlerimizdir, sahip çıkmalıyız. Türkiye genelinde bu sıkıntı var, aileler bir tek yetkililere bırakmamaları lazım. Kendileri bunun önüne geçmeli ve gençleri bu tür ortamlardan uzak tutmalı." diye konuştu.

"Gençleri manevi yönden doyuracak ortamlar oluşturmak gerekir"

Gençleri manevi yönden doyuracak ortamlar oluşturmak gerektiğini ifade eden Sadullah Arpa ise şunları söyledi:

Bu bataklığa düşen gençlerimizi manevi açıdan doyurmak lazım. İnsanın yemeğe içmeye ihtiyacı olduğu gibi maneviyata da ihtiyacı var, manevi açıdan doymayan genç farklı şeylere yönelebilir. En son madde bağımlılığı gibi kötü ortamlara düşebilir. Gençlere için güzel ortamalar oluşturmak gerekir. Manevi yünden doyuracak ortamalar oluşturulmalı. Madde bağımlılığıyla mücadelede bir tek ailelerin üstesinde geleceği bir durum değil. Bu yükü bir tek ailelere yüklediğimizden dolayı ailelerde zorlanıyorlar, sorun büyük, toplumsal bir sorun, o yüzden toplum el birliğiyle buna çözüm bulmaları gerekir. Aile de bunun farkında olup, çevreden yardım almalıdır. Varsa gönüllü sivil toplum kuruluşlarından yardım alınmalı. Toplum olarak birbirimize yardım edersek. Geçlerimizin gelişimi için manevi ortamlar çoğaltırsak, inşallah üstesinden geleceğiz.

Veysi Budunoğlu ise "Gençler bunaldıklarından dolayı böyle bataklıklara düşüyor. Gençlere iş olanakları sağlanmalı. Gençlere sahip çıkmak gerekir. Gece saatlerine kadar dışarda dolaşmaları doğru değil. Hem aileler hem de yetkililer bu konuda hassas olmalı." diye konuştu.


Madde bağımlılığına karşı toplu bir mücadele verilmeli

Madde bağımlılığına karşı toplu bir mücadele verilmeli

Madde bağımlılığına karşı toplu bir mücadele verilmeli

Madde bağımlılığına karşı toplu bir mücadele verilmeli

Madde bağımlılığına karşı toplu bir mücadele verilmeli

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler