Maddi göz ile değil manevi gözle görüyoruz

Maddi göz ile değil manevi gözle görüyoruz

Adıyaman İl Müftülüğü tarafından görme engellilere yönelik düzenlenen umre yarışmasına katılan görme engelliler, kalp gözüyle gördüklerini ifade ettiler.

Adıyaman İl Müftülüğünde düzenlenen yarışma neticesinde dereceye girecek olan görme ve işitme engelli vatandaşlar umreyle ödüllendirilecek.

Görme engellilerin dini bilgilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim okumalarını teşvik etmek, inanç esasları ve Siyer-i Nebi konularında bilgilerini artırmak amacıyla düzenlenen umre ödüllü yarışma hakkında konuşan Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı “Toplumun önemli bir kesimini engelli vatandaşlarımız oluşturmaktadır. Yüzde 61 ve üzeri görme engelli vatandaşlarımıza yönelik 'Kur'an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler Yarışması' yaptık. Gönül isterdi ki, bütün yarışmacılarımızı umreye gönderelim. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı imkânlar ölçüsünde ilimize iki kontenjan ayırmış. Gözleri görmüyor ama kalp gözleri görüyor. Allah-u Teâlâ parmaklarına öyle bir lütuf vermiş ki, kardeşlerimiz parmak uçlarıyla Braille alfabesinden Kur'an-ı Kerim okuyor." dedi.

"Kâbe'yi gözlerimizle göremesek de, parmaklarımızla hissedeceğiz"

Umreye gidebilmek için sınava katılan görme engelli Hikmet Yüksel, "Medine'ye, Mekke'ye, Kâbe'ye, Peygamber Efendimizin Ravza-i Mutahhara'sına gitmeyi çok istiyorum. İnşallah yarışmada başarılı olup oraları görmeye gideceğim. Biz görmüyoruz, ama oralara gittiğimiz zaman inşallah Allah o hissiyatı o duyguları bize verecek. Kâbe'yi gözlerimizle göremesek de ellerimizle, parmaklarımızla hissedeceğiz. Cenab-ı Allah oraları bize kalp gözüyle görmeyi nasip eder inşallah. Şu an oralara gidebilme ümidinin verdiği mutluluğunu yaşıyorum." ifadelerini kullandı.

Gülsüm Şahin, kutsal topraklara gitmenin çok farklı bir duygu olduğunu belirterek,  "Sınavın sonunda kazanacak olan umreye gidecek. Oralara gidecek olmak çok farklı bir duygudur. Dualarımız bütün arkadaşlarımızla birlikte oralara gitmeden yanadır. Rabbim bu güzelliklere vesile olan herkesten razı olsun. Rabbim bütün Müslümanlara bu güzel duyguları yaşatsın." dedi.

Gonca Özer ise, "Çok duygulu hissediyorum kendimi. Rabbim herkese nasip etsin. Heyecanlı olduğumdan duygularımı ifade edemiyorum. Biz maddi gözle değil, manevi gözle görüyoruz. Kalbimiz görüyor bizim. Orayı kalple görmek daha bir güzel bir şeydir." dedi.

Kutsal mekânları görmenin herkese nasip olması temennisinde bulunan Adile Alptekin, "Sanki sınavı kazanmışım gibi hissediyorum kendimi. Rabbim bütün Müslümanlara orayı görmeyi nasip etsin. Allah Resul’ünün gezdiği yerleri inşallah biz de gezip göreceğiz. Hacer'ül Esved taşına dokunacağız. Safe ve Merve arasında inşallah sa'yımızı yapacağız. Rabbim üzerine nur yağdırdığı Efendimizin şehrine gideceğiz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.