Maddi sıkıntılardan dolayı ameliyat olamayan genç kız yardım bekliyor

Maddi sıkıntılardan dolayı ameliyat olamayan genç kız yardım bekliyor

Elâzığ'ın Kovancılar ilçesinde, defalarca ameliyat geçiren ancak maddi sıkıntılar nedeniyle son ameliyatını olamayan genç kız, 65 bin TL'lik hastane masrafı için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

Ameliyat masrafları nedeniyle tüm birikimini tüketen baba Bülent Çiftçi, yapılacak olan son ameliyatın sonuç vereceğini, aynı zamanda genç kızının hayatının ve geleceğinin daha güzel olacağını söyledi.

Yapılacak olan son ameliyat için 65 bin TL'nin gerekli olduğunu belirten baba Bülent Çiftçi, hayırseverlerden ve yetkililerden yardım isteyerek genç kızının istikbalinin yapılacak olan son ameliyata bağlı olduğunu ifade etti.

Yaşanan mağduriyetleri ve hayal kırıklıklarını dile getiren baba Bülent Çiftçi, birçok ile gittiğini ve hiçbir sonuç alamadığını söyledi.

Bir babanın çaresizliği: "Kızımın hayatı söz konusu, hayırseverlerden yardım bekliyorum"

Baba Çiftçi, "2011'den beri kızım bu hastalığı çekiyor. Doğuştan rahim yapışıklığı var. Malatya, Diyarbakır ve Erzurum hastanelerine götürdük ama herhangi bir çare bulunamadı. En son 8 Ekim 2019'da ameliyat oldu. Yapılan ameliyat sonrası başarılı olacağını söylediler. Ameliyat için hastaneye 57 bin TL para yatırdım. Ancak yapılan ameliyat başarısız geçti. Biz ameliyatın başarısız geçtiğini 3 gün önce öğrendik. İlk ameliyat başarısız olduğu için o doktora güvenmedik ve başka 2 doktor bulduk. Biri Konya'da diğeri ise Ankara'dan ameliyata katılacak. Ameliyat için çok para istediler. Biz ancak 65 bine kadar düşürebildik. Herhangi bir yerde çalışmıyorum, maddi bir gelirim yok. Kızımın burada hayatı söz konusu, yardım edilmesini bekliyorum. İçten adet gördüğü için de iç organları zarar görüyor. Kanama dışarı değil de içe doğru oluyor bu yüzden yardımlarınızı bekliyoruz." dedi.

"Ameliyatımın başarısız geçtiğini öğrendiğimde psikolojik olarak çok kötü etkilendim"

Birçok ameliyat olduğu için psikolojik bunalıma giren Esra Çiftçi, yapılacak olan son ameliyatın başarılı olması halinde özlediği hayatına geri döneceğini belirtti.

2011 yılından bu yana defalarca ameliyat olan Esra Çiftçi, "2011 yılından itibaren birçok acı çektim. Bu acılarım anlatılacak gibi değil, çok kötü… Yaşadığım bu sıkıntı yüzünden 14 defa ameliyat geçirdim. Geçirmiş olduğum son ameliyatta her şeyin biteceği ve rahata kavuşacağım söylenmişti. 8 Ekim 2019'da girmiş olduğum ameliyatın güzel geçtiği söylendi. Ama 3 gün önce gitmiş olduğumuz kontrolde rahmin tekrar kapandığını söylediler. Sol tüpümü kaybettim, zaten bu, psikolojik olarak bende çok kötü bir etki oluşturdu." dedi.

"Bir genç kız olarak çok mağdurum, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyorum"

Ameliyat sonrası yaşadığı psikolojik durumunu anlatan genç kız, "Bir buçuk ay boyunca ben sonda hortumuyla yaşadım. Bunun psikolojik etkisini anlatmak dahi istemiyorum. Başka bir doktor bulmak zorunda kaldık. Doktorlar bağırsaktan rahim nakli yapılabileceğini ve bunun da kalıcı bir çözüm olacağını söylediler. Bir genç kız olarak çok mağdurum. Eğer ameliyat masrafları karşılanıp ameliyat olabilirsem düzelebileceğini söylüyorlar. Yetkililerden ve hayırseverlerden gelecek olan yardımları bekliyoruz. Yardım olursa çok sevinirim." ifadelerini kullandı.

Hayırlı çalışmalar yürüten ve birçok ailenin ihtiyaçlarını gideren Elâzığ Umut Kervanı Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, sağlık sorunları nedeniyle sürekli ameliyat olmak zorunda kalan genç kızın sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için kendilerinin de çalışmalar yaptığını ve bu çalışmalara destek vermek isteyen hayırseverleri beklediklerini belirtti.

Elâzığ Umut Kervanı Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz: "Esra kızımızın ameliyatı için hayırseverlerden yardım istiyoruz"

Yılmaz, "Esra kızımızın sağlık sorununa çözüm bulunabilmesi için son ameliyatının gerçekleşmesi gerekmektedir. Yaşanan mağduriyetin giderilmesi için hayırseverlerimizin yardımlarını talep ediyoruz. Bizler daha önce sağlık sorunu yaşayan ailemizin ihtiyaçlarının karşılanması için hayırseverlere çağrıda bulunmuş ve bir miktar maddi yardımda bulunmuştuk. Şimdi ise Esra kızımızın ameliyat olabilmesi için yine maddi desteğe ihtiyacı var. Bizler bu hayırda köprü görevini görüyoruz. Ailemizin sağlık sorununun biran evvel giderilmesi için hayırseverlerimizin yardımlarına ihtiyacımız var. Doktorların verdiği raporlara göre, hastanın biran evvel ameliyat olması gerekmektedir. Esra kızımızın sağlık sorununun giderilmesi için hayırseverlerden yardım talebinde bulunuyoruz." dedi.

Ailenin ihtiyacı olan 65 Bin TL için hayırseverlerin (yapacakları yardımlar Elâzığ Umut Kervanı Derneği aracılığı ile aileye ulaştırılacaktır.

Yapılacak yardımlar için Kuveyt Türk (TL) IBAN: TR30 0020 5000 0944 3020 9000 01

(EURO) IBAN: 19 0020 5000 0944 3020 9001 02

İletişim No: 0541 399 2323

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler