Madrid'de yüz binlerce kişiye zorunlu ihtiyaçlar dışında sokağa çıkmayın çağrısı

Madrid'de yüz binlerce kişiye zorunlu ihtiyaçlar dışında sokağa çıkmayın çağrısı

​İspanya'nın başkenti Madrid'in bazı bölgelerinde artan Coronavirus vakaları nedeniyle alınan önlemler artırılıyor. 850 bini aşkın kişinin yaşadığı bölgelerde zorunlu ihtiyaçlar dışında sokağa çıkma kısıtlamaları başlatıldı.

Yerel yönetimin vaka artışlarının hız kazandığı bölgelerde Pazartesi gününden itibaren yeni kısıtlamalar getirdiği belirtildi.

Son iki haftada İspanya'da Covid-19 vakalarının sayısı 122 bini aştı. Bunların üçte biri Madrid'de görüldü.

100 bin kişi başına düşen vaka sayısı İspanya çapında 259 iken Madrid'de ise bu rakam 659'u buluyor. Kentin bazı bölgelerinde bu oranın şehir ortalamasının iki katı olduğu belirtiliyor.

850 bin kişi kısıtlamalardan etkileniyor

Madrid Yerel Yönetimi Başkanı Isabel Diaz Ayuso, Cuma günü yaptığı açıklamada, salgında ikinci dalgayı önlemek amacıyla başkent ve çevresinde 850 bin kişinin yaşadığı 37 semtte 21 Eylül'den itibaren kısıtlama önlemleri alınacağını söylemişti.

Yeni önlemler alınmazsa "ekonomik felaket" yaşanabilir.

Yeni önlemler, kısıtlamaların uygulandığı bölgelerde yaşayanların sadece iş, eğitim, hukuki ve tıbbi zorunluluklar gereği bu bölgelere giriş ve çıkışı, altı kişiden fazla insanın bir araya gelmemesini ve parkların kapatılmasını öngörüyor.

İspanya, 640 bini aşkın vaka sayısı ile Avrupa'da koronavirüs salgınından en fazla etkilenen ülke oldu. Ülkede can kaybı ise 30 bini aştı.

Madrid Yerel Yönetimi Başkanı Isabel Diaz Ayuso ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, "yükselen salgın eğrisini düzleştirmek" amacıyla ortak bir strateji belirlemek üzere bugün bir görüşme yapacak.

Öte yandan, Madrid Yerel Yönetimi Başkanı Isabel Diaz Ayuso'nun, koronavirüs vaka sayılarının artışında "göçmenlerin yaşam tarzını ve nüfus yoğunluğunu" sorumlu tutan açıklamaları tepki toplamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler