Mağarada katledilen polisin KHK'dan ihraç edildiği iddialarına Emniyetten açıklama

Mağarada katledilen polisin KHK'dan ihraç edildiği iddialarına Emniyetten açıklama

Emniyet Genel Müdürlüğü, Gara'da mağarada 13 görevli ile birlikte katledilen polis memuru Vedat Kaya’nın KHK ile ihraç edildiği iddialarını yalanladı.

Emniyetten yapılan açıklamada, "Bazı sosyal medya platformlarında yer alan, 'şehit edilen polis memuru Vedat Kaya’nın, PKK tarafından kaçırıldıktan sonra KHK ile ihraç edildiği' yönündeki haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır." denildi.

KHK’lar kapsamında yapılan kamu görevinden çıkarma işlemlerinin, ilgililerin isimleri ile birlikte Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğinin hatırlatıldığı açıklamada, "Şehidimiz hakkında bu kapsamda herhangi bir işlem tesis edilmediği de ilgili KHK listelerine bakıldığında görülecektir.

Şehit polis memuru Vedat Kaya'nın memuriyet hakları, PKK terör örgütü tarafından kaçırıldığı günden bu yana kesintisiz olarak devam etmiştir.

Menfur olayın ardından şehitlik işlemleri de başlatılmıştır.

Şehitler üzerinde yapılmaya çalışılan bu tür provokasyon girişimleri, hem şehidimizin ailesi ve yakınlarını hem de Emniyet teşkilatını derinden üzmektedir."

Kaya'nın annesi, çocukları PKK tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle Diyarbakır HDP İl Binası önünde evlat nöbeti tutan aileler arasında yer alıyordu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.