Mağdur ailelerden HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığına ziyaret

Mağdur ailelerden HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığına ziyaret

Genç yaşta evlendikleri için tutuklanarak cezaevine konulan mağdurların aileleri, HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığını ziyaret etti.

Genç yaşta evlilik yaptıkları için 5237 Sayılı Kanunun 103'üncü maddesine istinaden mağdur edilen aileler, HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığını ziyaret ederek yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

Mağdurların sorunlarını dinleyen HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, ailelerin yaşadıkları acıların son bulması için çalıştıklarını söyledi.

Hükümetin başta olmak üzere ülkedeki kadın derneklerinin bu sorundan haberdar olduklarını belirten Elibüyük, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a seslenerek, "Elinizi vicdanınıza koyun ve bu çocukları babasız bırakmayın!" dedi.

Türkiye'de evlilik oranlarının düştüğüne ve boşanmaların arttığına dikkat çeken Elibüyük, kendilerinin rızası ve ailelerinin onayıyla genç yaşta evlenenlerin, evliliklerine müdahale edilmesini doğru bulmadıklarını dile getirdi.

Bazı kişilerin evliliklerinin üzerinden 10-15 yıl geçtikten sonra tutuklanıp cezaevlerine gönderildiğini belirten Elibüyük, mağdur ailelere hitaben, "HÜDA PAR olarak haklı mücadelenizde yanınızda olacağız. Ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya ve sizlerin sesi olmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı. 

Eşleri cezaevinde oldukları için ailelerin mağdur olduklarını ifade eden Elibüyük, "İşin garip tarafı, aileyi koruma adına eşleri cezaevine atıyorlar ancak aileler mağdur. Kendilerine bakan, ihtiyaçlarını gideren kimse yok. Aileyi muhtaç duruma düşürüyorlar." diye konuştu.

Mağdur ailelerin sorunlarını defalarca yetkililere ilettiklerini, ancak sorunun çözümü noktasında bir adım atılmadığını söyleyen Elibüyük, "Bizim çağrımız bir an önce Meclis’te bu konunun gündeme getirilmesi ve sorunun bir an önce çözülmesidir. 4 bin kişiden söz ediliyor. Cezaevinde olan bu insanların çocuklarına kavuşması, bayramda bir araya gelebilmesi için ne gerekiyorsa yapılmalıdır." şeklinde konuştu.

Genç yaşta evlendikleri için eşinin "nitelikli istismar" suçu işlediği iddia edilerek cezalandırıldığını belirten Ayşe Sepet, eşlerinin bu sucu işleyen diğer mahkûmlarla aynı koğuşta kaldığını ve bu durumun kendilerine ağır geldiğini söyledi.

Eşleri cezaevinde oldukları için maddi ve manevi olarak mağdur olduklarını ifade eden Sepet, "16 aylık bebeği ve 9 yaşındaki çocuğumla evdeyiz. Benim çocuklarım neden babalarıyla birlikte bayram geçirmesin?" dedi

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler